Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

BOLI SME: Generálka Slovana Bratislava

Má Slovensko šancu na účastníka v skupinovej fáze Ligy majstrov? Tento rok sa o to pokúsi Slovan Bratislava, najúspešnejší slovenský klub v histórii. Generálka proti českému Slovácku ale neukázala, že by belasí išli naproti ďalšiemu úspechu...
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský majster nastúpil v prvom polčase s lavičkou. V bránke nastúpil Polaček, na krajoch obrán minulosezónna posila kúpa Josimov a za normálnych okolností stredopoliar Jakúbek, stopérske duo bolo Sipľak - Kolčák, v strede operovali mladíci Gašparovič a Čambal, útok podporovali Halenár s Mészárosom a vpredu hrali Peltier a Matejka.

Na výkone mužstva bolo poznať neskúsenosť a menšiu kvalitu hráčov. Najkvalitnejším a zároveň najaktívnejším na ihrisku bol Peltier a dobre sa ukazoval Gašparovič. Josimov tradične veľa kazil, ostatní boli úplne neviditeľní a chýbalo im väčšie zapálenie pre hru. Útok bol, slovami Laca Borbélyho, bez futbalového entuziazmu a defenzíva deravá, jak by povedali IMT Smile, ako cesty druhej triedy. Kvalitu hráčov sa nepatrí hodnotiť po prípravných zápasoch, ale na generálke sa pred fanúšikmi (mimochodom, oboch táborov) očakávalo viac bojovnosti aspoň od mladíkov Matejku či Mészárosa.

Prvý polčas prehral Slovan nad Slováckom 0:1, strelcom gólu bol Libor Došek. Do druhého polčasu oba tímy prestriedali celú jedenástku. Za belasých nastúpil do brány Perniš, pred ním tvorili obranné kvarteto Čikoš - Hudák - Niňaj - Jablonský, hru tvorili Lásik a Grendel, po krajoch zase operovali Žofčák s Milinkovičom a útočníka Fořta doplňoval Soumah.

Základná jedenástka priniesla väčšiu aktivitu aj kvalitu, no do útoku sa belasí dostávali skôr so šťastím či individuálne, bez natrénovaných signálov alebo herných situácií. Slovácko bolo slabšie ako v prvom polčase, do hry sa nemohlo dostať najmä vďaka dobrej defenzívnej práci zálohy Slovana (Grendel a Lásik). Obrana belasých tak nebola veľmi zaťažená. V útoku zaujal aktivitou Soumah, naopak Fořtovi by málokto veril, že už má po pľúcnej embólii - nestíhal a slabo zakončoval.

Hra, ktorú Slovan ukázal v generálke, by asi nestačila ani na mužstvo z dolnej polovice fortunaligovej tabuľky, naozajstná kvalita sa ale ukáže až v európskych pohároch. Podľa generálky však fanúšikovia určite zázraky nečakajú. Tréner Straka je ale výborný motivátor a po tejto stránke by svojich zverencov vedel pripraviť aj na klub z Grónska tak, akoby hrali proti Bayernu Mnchov. Hráči ho však musia brať ako autoritu, no či to dokážu je otázne, keď chodia s bývalým trénerom Dušanom Galisom po nákupných centrách na kávičky.

Z pohľadu nových hráčov sa v dobrom svetle ukázal Richard Lásik, krajný obranca Jablonský nemal veľa priestoru. V zostave chýbal Gorosito, na tribúne sme mohli stretnúť Bagayoka (rieši sa jeho prestup do Čiech), tradične zranený Vittek sa pred štadiónom kolobežkoval s dcérami. Keďže len dnes začína prestupové obdobie, nechajme sa prekvapiť, ako bude káder Slovana vyzerať v boji o európske poháre.

Nová sezóna začína pre Slovan Bratislava 5. júla o 15.00 hod., kedy sa v Superpohári ako víťazi minulej ligovej sezóny stretnú s víťazom Slovenského pohára MFK Košice. V piatok 11. júla o 18.30 hod. ich čaká Podbrezová pri štarte Fortuna ligy. Úvodný zápas 2. predkola Ligy majstrov proti waleskému majstrovi The New Saints FC odohrajú na domácej pôde v utorok 15. júla o 20.15 hod., odveta je na programe o týždeň neskôr.

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články