Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Spolupráca Messi - Di María posunula Argentínu ďalej

Futbalisti Argentíny sú ďalším štvrťfinalistom MS v Brazílii. V utorňajšom osemfinále zdolali v Sao Paule tím Švajčiarska 1:0 po predĺžení.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Argentína vstupovala do osemfinálového súboja so Švajčiarskom v pozícii jednoznačného favorita, lenže už v skupinovej fáze ním bola trikrát, pritom zaznamenala horko-ťažko vybojované víťazstvá rozdielom gólu. Jedinou vynútenou zmenou v zostave juhoamerického tímu bolo zaradenie Lavezziho do útoku namiesto zraneného Agüera, Helvéti nastúpili s očakávanou jedenástkou. Úvodné minúty priniesli miernu loptovú prevahu "Albicelestes", či pokusy prekvapiť defenzívu európskeho soka individuálnymi prienikmi, ale do koncovky sa Messi a spol. vôbec nevedeli dostať. Naopak, v 28. minúte mohli udrieť Švajčiari, keď po rohu sa odrazená lopta dostala ku Shaqirimu a jeho pokus reflexívne nohou zneškodnil Romero. Najväčšiu príležitosť prvého polčasu trestuhodne spálil Drmič. V 39. minúte ho Shaqiri ideálne vysunul do tutovky, Romero zaváhal a nevybehol oproti útočiacemu hráčovi, Drmič však zbabraným lobom poslal loptu iba do rúk argentínskeho brankára.

Favorit sa aj po zmene strán herne trápil a vo svojej koži nebol ani jeho brankár Romero, ktorého prekvapil priamy kop Shaqiriho a ľahkú loptu skrotil až na dvakrát. Švajčiarska defenzíva po celý čas fungovala na výbornú a nepustila útočné esá Argentíny do ničoho vážneho. V 59. minúte Rojova strela z uhla takmer prekvapila Benaglia, ale napokon ju vyrazil do bezpečia. O tri minúty po centri Roja dobre hlavičkoval Higuain, vybojoval však len roh. Argentínčanom chýbal v útoku moment prekvapenia a hoci mali územnú prevahu, nebola im nič platná. V 78. minúte vystrelil Messi, ale Benaglio výborne zasiahol a zápas smeroval do predĺženia.

V ňom sa Švajčiari už aj herne v poli súperovi vyrovnali, v 109. minúte ich však zachránil Benaglio, ktorý zneškodnil "plachtiacu" strelu Di Mariu. Už sa schyľovalo k jedenástkam, keď Messi v 118. minúte šikovne prihral Di Mariovi a ten prízemnou strelou k opačnej žrdi poslal svoj tím jednou nohou do štvrťfinále - 1:0. V nadstavenom čase mohol vyrovnať Džemaili, ktorý po centri Shaqiriho trafil z troch metrov do žrde. Švajčiari si vypili kalich horkosti do dna v štvrtej minúte nadstavenia, keď Shaqiri z nádejného priameho kopu spoza šestnástky trafil len múr.

Argentína - Švajčiarsko 1:0 po predĺžení

Gól: 118. Di Maria. ŽK: Xhaka, Fernandes - Rojo, Di Maria, Garay. Rozhodovali: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všetci Švéd.), 62.000 divákov.

Argentína: Romero - Garay, Zabaleta, Rojo (105.+1 Basanta), Fernandez - Gago (106. Biglia), Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (74. Palacio)

Švajčiarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Rodriguez, Djourou, Schär - Inler, Xhaka (66. Fernandes), Shaqiri, Behrami - Mehmedi (113. Džemaili), Drmič (82. Seferovič)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články