Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Holandsko zvrátilo zápas aj vďaka nafilmovanej penalte

Futbalisti Holandska zvíťazili v nedeľňajšom zápase osemfinále na MS v Brazílii nad Mexikom 2:1 a v boji o účasť v najlepšej štvorke sa stretnú v sobotu 5. júla o 22.00 SELČ s lepším z dvojice Kostarika - Grécko.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nedeľňajší zápas na štadióne Estadio Castelao vo Fortaleze odštartoval opatrnejšie a ani jedno z mužstiev sa nehrnulo do útoku. Pomalé tempo v náročných poveternostných podmienkach vyhovovalo viac Holanďanom, ktorí sa sústredili na obranu a mali aj miernu prevahu v držaní lopty. Ich tréner Louis van Gaal však musel už v 9. minúte siahnuť medzi náhradníkov, keď zraneného stredopoliara De Jonga vystriedal Martins Indi. Viac šancí si vypracovali mexickí futbalisti, ktorí mohli ísť v priebehu prvého polčasu do vedenia. Veľkú možnosť mali v 17. minúte, keď si Indi zle vypočítal dráhu lopty, netrafil ju a Mexičania spravili závar v šestnástke, na konci ktorého Herrerova strela len tesne minula Cillessenovu bránku. Holanďania z ničoho nič odpovedali o desať minút neskôr, no van Persie si nespracoval dlhý pas za obranu ideálne a jeho strela z uhla išla vedľa. V ďalších minútach bol aktívny mexický útočník dos Santos. Po polhodine hry nebezpečne vypálil, no brankára neprekvapil a neuspel ani v 42. minúte, keď jeho strelu z uhla vyrazil Cillessen reflexívne nohou. V závere polčasu sa zranil Moreno, po prestávke ho nahradil Reyes.

Dos Santosovi to vyšlo do tretice, v 48. minúte vypálil ľavačkou pomedzi dvoch obrancov a jeho pekná strela z diaľky zapadla k ľavej žrdi, kde už Cillessen nedokázal zasiahnuť - 1:0. Holanďania zareagovali v 56. minúte, keď z ihriska odišiel krajný bek Verhaegh a nahradil ho krídelník Depay. Vzápätí mohli vyrovnať, no brankár Ochoa predviedol ďalší parádny zákrok na šampionáte, keď reflexívne vyrazil na tyčku gólovú strelu de Vrija z troch metrov. "Oranjes" zmenili štýl hry, zvýšili tempo a neustále sa tlačili pred bránu súpera. Mexičania však umne bránili a tak gólové šance Holandska dlho neprichádzali. V 68. minúte spadol v šestnástke po kontakte s Layunom aktívny Robben, ale rozhodca penaltu neodpískal. Úradujúci vicemajstri sveta si vypracovali veľkú príležitosť až v 74. minúte, keď po pravej strane unikol Robben, kľučkou sa zbavil obrancu, ale jeho strelu zastavil opäť Ochoa. Oranžoví sa dočkali v 88. minúte. Lopta sa po rohu dostala k Sneijderovi, ktorý ju z hranice šestnástky napálil presne k ľavej žŕdke - 1:1. V 90.+2 minúte fauloval Marquez v pokutovom území Robbena a rozhodca nariadil jedenástku, ktorú premenil Huntelaar a poslal svoj tím do štvrťfinále.

Holandsko - Mexiko 2:1 (0:0)

Góly: 88. Sneijder, 90.+4 Huntelaar (z 11 m) - 48. Dos Santos, ŽK: Aguilar, Marquez, Guardado. Rozhodcovia: Proenca - Miranda, Trigo (všetci Port.).

Holandsko: Cillessen - Verhaegh (56. Depay), Vlaar, de Vrij, Blind - Kuyt, de Jong (9. Martins Indi), Wijnaldum - Sneijder - van Persie (76. Huntelaar), Robben

Mexiko: Mexiko: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno (46. Reyes), Layun - Herrera, Salcido, Guardado - Dos Santos (61. Aquino), Peralta (75. Hernandez)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články