Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP zostava základných skupín MS

Keďže sa už základné skupiny skončili a začínajú sa vyraďovacie boje, je na mieste spomenúť tých najlepších na svojom poste.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Ako ste si mohli všimnúť, každý futbalový portál alebo spravodajská stránka si tvoria vlastnú 11, my nebudeme výnimka a ponúkneme vám tu našu, nech sa páči:

Guillermo Ochoa: Do bránky sme zvolili Mexičana Ochou, tento 28-ročný gólman, ktorý bol pred MS bez práce sa ukázal v skvelom svetle. Z troch zápasov pustil za svoj chrbát len 1 gól. V druhom zápase skupín, kde jeho krajina nastúpila proti Brazílií prosto čaroval, vygumoval viacero tutoviek na gól a nie nadarmo bol zvolený mužom zápasu. Sklamaním boli možno brankári, od ktorých očakávalo viac, napr. Iker Casillas, no nemožno viniť jedného hráča za prehru celého tímu, len pre zaujímavosť, Španieli dostali v dvoch zápasoch 7 gólov. Ochoa sa teší do osemfinále, kde jeho Mexiko bude čeliť rozbehnutým "Oranjes". Podrží Ochoa klub aj proti Holandsku ?

Daley Blind: Na ľavý kraj obrany sme zvolili ďalší objav MS, pomerne mladého Daleyho Blinda. Blind má 24 rokov a pôsobí v Ajaxe Amsterdam. Blind nepatrí k typickým ťahúňom reprezentácie, veď nato majú Robbena s Van Persiem, no asi vďaka skvelým výkonom Holandska na MS šľape každý rovnako dobre a to platí aj o Daylem, ktorý bol v základnej zostave Lousia van Gaala vo všetkých 3 zápasoch a ukázal svoje nadanie.

Stefan de Vrij: Prvý stopér nám nerobil problém a bez väčšieho váhania sme na tento post zaradili ďalšieho hráča "Oranjes". Stále len 22-ročný obranca je členom viacerých TOP 11 a niet divu, pretože stačili mu 3 zápasy a o jeho kvalite už nik nepochybuje.

Vasili Berezutskiy: Druhý stopér je jeden z dvoch hráčov našej elitnej jedenástky, ktorí už v turnaji nebude pokračovať. Na postup zo skupiny favorizované Rusko na čele s Fabiom Capellom vypadlo po nevýrazných výsledkoch s nie tak ťažkej skupiny. Vzhľadom k tomu, že Capello berie najviac zo všetkých repre. trénerov, jeho Zborná toho veľa neukázala. No jeden článok fungoval a bol to Vasili, už 32-ročný stopér CSKA Moskva dal do turnaja všetko, no na postup to nestačilo, možno spomenúť jeho skvelé výkony či už proti Kórei alebo Alžírsku.

Darijo Srna: Áno, Srna je druhým nepostupujúcim. Kapitán Šachtaru Doneck aj reprezentácie Chorvátska mal byť na turnaji najväčšou oporou a veru, bolo tomu tak. Síce Chorváti nepostúpili, predviedli so svojou skvelou generáciou hráčov úctyhodný výkon. Ich najkrajšia spomienka bude asi výhra 4:0 nad Kamerunom. No späť k Srnovi, aj keď svojich nedoviedol do osemfinále, potvrdil rolu vodcu a patrí mu miesto v TOP 11 v podaní Futbalového sveta.

Mathieu Valbuena: Keďže sme si zvolili formáciu 4-3-3, začíname trojicou záložníkov a asi jediný hráč, ktorý nesmie chýbať ani v jednej TOP 11 je určite francúzsky malý-veľký Valbuena. Krídlo z Maresille hrá svoj životný turnaj, síce v poslednom zápase skupiny nefiguroval, Francúzi mali postup už istý. 29-ročný krídelník má na konte len 1 gól, no na ňóm to bremeno nestálo, skvele asistoval a spolu s Benzemom vystrieľali postup už po 2 zápase. Francúzsky gólostroj sa začal v prvom dueli proti Hondurasu, keď vyhrali 3:0. Potom proti Švajcu, kde vyhrali opäť rozdielom triedy(5:2). Matheiu je bezpochyby jeden z najlešpích hráčov turnaja a na jeho výkony sa môžme tešiť v osemfinále, kde sa neho Francúzsko stretne s Nigériou.

Xherdan Shaqiri: Už nazačiatku napíšem, áno, Shaqiri je krajný záložník no verte, poskladať jedenástku hráčov nieje najľahšie aby sa tam dostali všetci. Švajčiarsko šlo do turnaja v podobnej situácií ako Belgicko, čiže čierny kôň. To samozrejme vyhovuje a hráči "Helvetského kríža" sa nenechali zahanbiť, aj po nakladačke 5:2 od Francúzov sa dokázali spamätať a postúpiť. Hlavnou hviezdou mal byť práve záložník Bayernu Mníchov, Xherdan. V prvých dueloch sa gólovo nepresadil no to si v poslednom dueli vynahradil. Zápas proti Hondurasu patril iba jemu. Na ihrisku by ste ťažko hľadala lepšieho hráča. Blysol sa hattrickom, ktorý načal krásnou technickou strelou, ktorá skončila v šibenici. V osemfinále budú Shaqiri a spol. čeliť Argentíne. Je to koniec Švajčiarov na turnaji ? Uvidíme.

Arjen Robben: Aj keď Robben odohral skupinovú fázu na hrote útoku, tam sme nechali miesto iným. Tak ako Valbuena, aj Robben je ten článok, ktorý jednoducho chýbať nemôže. Holandsko má tento turnaj rozohraný naozaj perfektne. Z troch zápasov získali 9 bodov a pýšia sa debaklom bývalého majstra sveta- Španielska. Robben má na konte tri góly a je najväčšou hviezdou Holandska, pri neúčasti RVP proti Čile bol kapitán. Španielov sa Robben zbavil ako nič. Jeho rýchlosť a dravosť nezastavil ani Ramos, ani Pique ani Casillas. No svoju kvalitu ukázal aj v zápase proti Čile, kde síce neskóroval, no bol strojcom všetkého dobrého, čo Holanďania v útoku predviedli.

Thomas Muller: Útočnú trojicu začína najlepší strelec Nemecka a hviezda Bayernu Mníchov. Mullerovi vyšiel hlavne zápas proti Portugalsku, kde pomocou jednej penalty strelil hattrick. Štvrtý gól pridal v zápase proti USA, ktorý bol dosť vyrovnaný, no Muller sa nemýli ani z väčších vzdialeností. Ako povedal tréner USA, Nemec Jurgen Klinsmann:"Takého hráča ako je Thomas by chcel mať v tíme každý tréner" len dodám, že Klinsmann trénoval Nemcov na dvoch predošlých turnajoch. Nemecko sa v osemfinále stretne s Alžírskom a Muller bude môcť svoj strelecký účet rozšíriť.

Lionel Messi: Stredom útoku nieje nik iný, ako sám veľký Leo, jeho Argentína sa síce neukázala ako skvele útočaice mužstvo, no vyhrala všetky tri duely. Messi bol vo všetkých vyhlásený ako muž zápasu. Tak ako Muller má na konte 4 góly, len pre zaujímavosť, Argentína ich dala dokopy 6. Možno si pamätáte jeho skvelú technickú strelu proti Iránu už v nadstavenom čase. Messi je proste značka a potvrdzuje to aj na medzinárodnej scéne. Veľa sa hovorilo o jeho mikrosúboji s Ronaldom, no CR7 a jeho Portugalsko už asi sedia v lietadle.

Neymar: Posledný hráč našej elitnej zostavy je Brazílsky klenot Neymar. Tento hráč mal a ešte možno aj má veľa hejterov, no po výkonoch na MS ich má podstatne menej. Tak ako Muller a Messi, aj Neymar má na konte štyri góly a tak títo traja bezpochyby tvoria elitu útočníkov na turnaji. Neymar vzal futbalový osud Brazílie na seba a uspel. Napravuje si renomé a ide mu to ozaj dobre, veď čo by bez neho Brazília v skupinovej fáze robila. Brazília dala o gól viac ako Argentína a opäť dal väčšinu jeden hráč. Brazília privíta v osemfinále Čile, máme sa načo tešiť.

To je všetko k našej jedenástke, za povšimnutie stojí to, že 3 hráči sú z Holandska a to je úkaz toho, ako "Oranjes" na tomto turnaji vystupujú.

Lavička náhradníkov:Neuer, Evra, David Luiz, Alexis Sanchéz ,Pirlo,Benzema

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články