Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prvé osemfinále odohrajú „kanárici“

Po včerajšom dni voľna sa dnes odštartuje vyraďovacia časť majstrovstiev sveta. Hneď v prvom zápase osemfinále sa stretne domáca Brazília s húževnatým výberom Čile.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brazílčania vyhrali skupinu A, v ktorej mali Mexiko, Chorvátsko a Kamerun. Natrápili sa iba s Mexikom, no zápas s Chorvátskom tiež mohol vyzerať inak, ak by v 70. minúte nebola odpískaná sporná penalta, ktorú premenil Neymar a definitívne tak zlomil odpor Chorvátska. Mnohí začali špekulovať, či náhodou rozhodcovia nebudú domácich zvýhodňovať čo sa týka sporných situácii, no až na spomínaný sporný moment sa nič závažnejšie nestalo. Od Brazílie sa na domácom šampionáte vždy čaká minimálne výhra celého turnaja, no teraz sú doma a tlak je enormný, navyše ich čaká tím, ktorý má skvelú formu a nebude chcieť byť v roli outsidera. „Chceme vyhrať. Ich najväčšia hrozba? Celý tím. Avšak nad všetkými vyčnieva Alexis Sanchéz. Je to skvelý futbalista a veľmi ho uznávam. Je veľmi rýchly a nemôžeme mu nechať ani kúsok priestoru,“ vyjadril sa obranca Brazílie David Luiz.

Čile zatiaľ hrá pohľadný a sympatický futbal. S Holandskom síce prehrali 2:0, avšak až v závere duelu. Ostatné dva zápasy dokázali vyhrať 3:1, resp. 2:0, pričom hlavne druhý zápas s ešte stále úradujúcimi majstrami sveta, Španielskom, stál za to. Teraz ich čaká Brazília, no futbalisti Čile si veria. „Brazília vždy bola častý protivník pre Čile. História nehovorí v náš prospech, no časy sa menia a teraz je tu nová generácia, ktorá je hladná po úspechu a má nesmiernu kvalitu,“ vyjadrila sa hviezda „los rojos“ Arturo Vidal. Na záver dodáva: “Poraziť Brazíliu? Je to náš sen. Určite máme to, čo potrebujeme. Veď sme porazili majstrov sveta!“

Určite sa môžeme tešiť na skvelý zápas, veď v osemfinále hrajú už iba favoriti a možné je všetko. Stávkové kancelárie sú toho názoru, že Brazília vyhrá nad Čile, čo ohodnotili kurzom 1.50 pre Brazíliu, resp. 7.00 pre Čile. Zápas je naplánovaný na 18:00 nášho času.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FIFA.com

Diskusia

Podobné články