Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemci síce USA porazili, no do osemfinále sa tešia obaja

Posledné vystúpenie v skupine G predviedlo Nemecko aj USA, Európania vyhrali najtesnejším rozdielom,no aj Štáty sa tešia do vyraďovačky.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Zápas sa začal napriek zlému počasiu v dobrom tempe a všetky špekulácie o nejakom dohodnutom zápase mohol každý vyvrátiť hneď po prvých minútach.

Prevaha na kopačkách Nemecka bola viditeľná, no aj hráči USA sa pomaly osmeľovali. Prvý polčas skončil teda 0:0.

Do druhej polovice prišli Nemci z prvým striedaním, keď Podolskeho vystriedal Miro Klose. Neskôr sa od hry ešte dostali Schurrle aj Gotze.

Najhlavnejší moment prišiel v 55.minúte, keď bolo v pokutovom území Američanov dosť dusno a keď si už po odkope mysleli, že sú zachránení, mysleli si zle. Z hranice veľkého vápna napálil loptu do siete už 4.gólový strelec Thomas Muller. Zápas mal stále dobré tempo no snaha USA prišla neskoro, v nadstavenom čase nebyť Philippa Lahma, skončilo by to 1:1, Lahm totiž predviedol brilantný def.zákrok, keď bol Neuer už prekonaný.

Záverečný hvizd prišiel v 95.minúte a obaja súperi sa mohli radovať z postupu. Tréner USA Jurgen Klinsmann sa pozdravil so svojimi bývalými kolegami a hráčmi a bol koniec. Skupina G teda domov posiela Ronaldove Portugalsko a Ghanu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články