Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemcov dnes čaká ťažká skúška v podobe USA

Posledný zápas skupiny G dnes odohrá Nemecko proti USA, kto pôjde do osemfinále z prvého miesta ?
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Nemci začali MS naozaj brilantne keď porazili "Rondaldovcov" 4:0 a ukázali extratriedu. Po hattricku Mullera mohol byť tréner Low spokojný. Druhý duel bol proti Ghane, Nemci sa ujali vedenia, keď svoj premiérovi gól na MS strelil talent Bayernu Mníchov Mario Gotze. Ghana však za krátku dobu vyrovnala a dokonca otočila, hneď to bol iný zápas. Nemcom "horelo pod zadkom" a siahli po ofenzívnych striedaniach. Po minúte na ihrisku sa presadil veterán a legenda Nemeckého futbalu Miro Klose, svojim 15.gólom vyrovnal rekord brazílskeho strelca Ronalda. Klose svoj gólový účet môže dnes rozšíriť, bude v základe ?

Spojené štáty sa do turnaja vpísali sympatickou výhrou nad Ghanou, kapitán a najväčšia hviezda Clint Dempsey dal gól po 30 sekundách. Ghana tak ako proti Nemecku, aj proti USA vyrovnala a vyzeralo to na remízu, no to by USA nemohla mať Brooksa, ktorý z relatívne poslednej možnej príležitosti skóroval a pomohol svojim k 3 bodom. Proti Portugalsku to už bolo o inom, síce Nani dal už v 5.minúte vedúci gól, Americkí sa nezľakli sa dokázali priebeh otočiť vo svoj prospech. Portugalsko vytiahlo žolíka Varelu z FC Porto a vyplatil sa, v 95.minúte sa dokázal po skvelom centri od Ronalda presadiť a zachránil Portugalčanom bod, ich zatiaľ prvý na MS.

Obaja, aj Nemecko aj USA majú zhodný počet bodov a to 4, Portugalsko a Ghana majú tiež zhodne po 1 bode. No skóre ukazuje v prospech Nationalelf. Ak však USA Nemcov porazí, bude v skupine na prvom mieste. Karty však chce zamiešať aj Ghana, ktorá by po výhre nad Portugalskom mala tiež dobrú možnosť postúpiť.

Zápas začína o 18:00

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články