Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šance Ekvádoru potopil Valencia, strelci si vzali voľno

Kapitán Ekvádoru Antonio Valencia potopil červenou kartou v 50. minúte loď svojho tímu, ktorý nedokázali prekvapiť Francúzov a po bezgólovej remíze nepostupuje. Francúzi, hrajúci na pol plynu, postupujú z prvého miesta E-skupiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Francúzov mohla obrať o postup a konfrontáciu s Nigériou už len veľmi málo pravdepodobná zhoda okolností. Aj preto ich kormidelník Didier Deschamps nechal odpočívať niektoré opory a šancu dal hráčom z lavičky, celkove oproti duelu so Švajčiarmi urobil v zostave šesť zmien. Ekvádor bojoval na diaľku so Švajčiarskom a Hondurasom o druhé miesto. Francúzi vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale kombinovať dokázali len po šestnástku súpera. Po chybnej rozohrávke Matuidiho mohli na opačnej strane udrieť Ekvádorčania, ale Lloris si na vážny zásah musel počkať do 42. minúty. V dobrej šanci sa ocitol E. Valencia, ale z uhla hlavičkoval len do rúk francúzskeho brankára. Prvý polčas priniesol minimum ofenzívneho vzruchu, Francúzi sa podvedome šetrili a Ekvádor nemal dostatok kvality, aby favorita súvislejšie pritlačil.

V 47. minúte Sagna prečíslil obranu Ekvádoru, poslal pekný center na Griezmanna a loptu po jeho pokuse zastavila žrď. V 50. minúte ekvádorský kapitán A. Valencia surovým spôsobom fauloval Digneho, za čo videl od rozhodcu červenú kartu a skomplikoval postupové ambície svojho tímu. V početnej výhode mohli Francúzi otvoriť skóre, strelu Pogbu však v poslednej chvíli zblokoval jeden z obrancov juhoamerického tímu. Ospalý priebeh zápasu vyhovoval Francúzom, ktorí ešte v závere mohli rozhodnúť po pološanciach Benzemu a Pogbu, ale na bezgólovej remíze sa už nič nezmenilo.

E-skupina, 3. kolo:
Ekvádor - Francúzsko 0:0
ŽK: Erazo
ČK: 50. A. Valencia (po faule na Digneho)
Rozhodovali: Doue - Yeo (obaja P. Slonoviny), Birumushahu (Burundi)
74.000 divákov

Zostavy:
Ekvádor:Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi - A. Valencia, Minda, Noboa (90. Caicedo), Montero (63. Ibarra) - E. Valencia, Arroyo (82. Achilier)
Francúzsko:Lloris - Sagna, Koscielny, Sakho (61. Varane), Digne - Matuidi (67. Giroud), Pogba, Schneiderlin, Sissoko - Benzema, Griezmann (79. Remy)

V osemfinále nastúpi Francúzsko v pondelok 30. júna o 18.00 SELČ v Brasilii proti druhému tímu z F-skupiny, ktorým je Nigéria.

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroje informácií: TASR, vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články