Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Albion proti Kostarike o česť

Základné skupiny nám pomaly končia a dozvedáme sa mená viacerých postupujúcich. Zápas podobný tomu včerajšiemu(Španielsko-Austrália) sa odohrá aj dnes. O 18:00 vyzve už vypadávajúce Anglicko prekvapivo postupujúcu Kostariku.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

O výbornom šampionáte reprezentantov sympatickej Kostariky nemusíme už veľa vravieť, zverenci Kolumbijského kouča Pinta vyhrali oba zápasy proti gigantom a tešia sa z postupu. Najprv padol za obeť Uruguay, keď po prvej polovici síce Kostarika prehrávala no nakoniec otočila zápas a vyhrala 3:1. Skôr náhoda a šťastie sa pripisovali úspechu tejto malej krajiny, no všetci "hejteri" mohli stíchnuť až po druhom zápase, kde gólom Briana Ruiza porazila Kostarika favorizovanú Squadru Azzuru. Kostarika sa dostala do vyraďovacej fázy už po druhý krát v histórií, vtedy to bol rok 1990, keď narazila na Československo a prehrala 4:1. Táto účasť je pre stredoamerickú krajinu štvrtá a môže byť najlepšia, uvidíme. Podľa všetkého by súperom malo byť Pobrežie Slonoviny.

Anglicko, jedno veľké sklamanie na tomto turnaji, na rozdiel od Kostariky, ktorej sa v skupine smrti nepripisovala žiadna šanca na úspech. Levi dvakrát prehrali, oba duely skončili prehrou 2:1, najprv proti Taliansku a potom proti Suarézovi, ehm, Uruguayu. Tak isto ako Španieli, aj Angličania dnes hrajú svoj zápas len pre divákov a možno pre malé potešenie na duši, že získali aspoň nejaký ten bod. Síce Albion ponúka skvelú generáciu hráčov, kde sa stretávajú legendy a mladé nádeje, nestačilo to. Ako povedal jeden komentátor RTVS, citujem:"Roy Hodgson stavil na mená, nie na výkony". Kto vie, čo ja na tom pravdy. Nuž čo, stane sa a nespravodlivý by bol ten, ktorý by tvrdil, že si Kostarika nezaslúžila postup. Prekvapila favoritov v roli outsidera a pozrite sa.

Španieli včera rozlúčku zvládli víťazstvom 3:0, zaujímavosť je to, že skórovali tí hráči, ktorých del Bosque do predchádzajúcich prehier nenasadil viď Villa, Torres a Mata. Uvidíme, ako zápas dopadne. Odídu levy so vztýčenou hlavou alebo Kostarika potrápi tretieho velikána ?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články