Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Španielsko sa lúči víťazstvom

Obhajcovia titulu zo Španielska sa s nevydareným účinkovaním na MS v Brazílii rozlúčili v B-skupine jasným triumfom nad Austráliou 3:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Socceroos" sa nezľakli ani ďalšieho európskeho giganta a hneď v úvode sa tlačili dopredu. Taggart najskôr nedočiahol na prihrávku Leckieho, druhý menovaný hráč po piatich minútach vystrelil vedľa. Až potom dali o sebe vedieť aj Španieli, ale Torres nedostihol dlhý pas a ofenzívu favorita sprevádzala vágnosť. V 17. minúte prvý strelecký pokus dosluhujúcich majstrov sveta v podaní Cazorlu zblokovala obrana a o tri minúty neskôr zakončoval Villa nepresne a navyše z ofsajdu. Prvá šanca prišla v polovici úvodného dejstva - po peknej akcii Torresa a pätičke Villu vystrelil Alba z ľavej strany iba do rúk Ryana. Španieli prevzali iniciatívu a záver polčasu im vyšiel. Desať minút pred prestávkou si Villa na ľavej strane poradil s Jedinakom, ale jeho prihrávka pred bránku adresáta nenašla, no v 36. minúte sa už skóre menilo. Iniesta skvelou prienikovou prihrávkou vysunul vpravo Junafrana a jeho spätný pas poslal Villa efektne pätičkou do bránky - 0:1. Reina vzápätí po chybe v defenzíve zachraňoval pred Taggartom a Španieli išli do kabín s tesným náskokom.

Desaťminútovka po zmene strán priniesla málo vzruchu, snaha Austrálčanov končila v defenzívnej pavučine súpera a na druhej strane Torresove chúťky dvakrát zastavil ofsajdový verdikt. V 57. minúte Leckie našiel šikovne v šestnástke Oara, ten sa do koncovky cez Ramosa nedostal a navyše sa zranil. Volej McKaya po následnom rohu skončil vysoko nad. Po hodine hry Torres nedočiahol hlavou na center Kokeho a diváci v Curitibe márne čakali na vyššie tempo hry, ktorú navyše kazili časté nepresnosti. Potešili aspoň prihrávky Iniestu, ktorý bol pri zrode aj druhého gólového momentu stretnutia - v 69. minúte ukážkovo kolmo vysunul Torresa a ten bez problémov strelou po zemi zvýšil na 2:0. Španieli už na ihrisku jasne dominovali, "ukázal sa" aj striedajúci Fabregas, no jeho prienik po ľavej strane priniesol finálnu prihrávku iba do rúk austrálskeho brankára. Gólový účet uzavrel v 82. minúte Mata po centri Fabregasa, keď z uhla ľavačkou presne trafil medzi nohy brankára Ryana.

Austrália - Španielsko 0:3 (0:1)

Góly: 36. Villa, 69. Torres, 82. Mata, ŽK: Špiranovič, Jedinak - Ramos. Rozhodovali: Shukralla - Tulefat, Saleh (všetci Bahr.), 33.000 divákov.

Austrália: Ryan - McGowan, Špiranovič, Wilkinson, Davidson -McKay, Jedinak, Bozanič (72. Bresciano) - Leckie, Taggart (46. Halloran), Oar (61. Troisi)

Španielsko: Reina - Juanfran, Albiol, Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso (83. Silva), Koke - Cazorla (68. Fabregas), Iniesta, Villa (57. Mata) - Torres

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články