Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

"Oranjes" z prvého miesta

Futbalisti Holandska sa stali víťazmi B-skupiny na MS v Brazílii, keď v pondelňajšom priamom súboji o prvenstvo zdolali v Sao Paule reprezentáciu Chile 2:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V priamom súboji o prvenstvo v B-skupine potrebovalo Chile bodovať naplno, pri rovnosti šiestich bodov totiž hralo v prospech "oranjes" lepšie skóre. Juhoameričania nastúpili v základe bez ťahúňa tímu Vidala, ktorého na podhrotovej pozícii nahradil Gutierrez. Holanďanom chýbal potrestaný kanonier van Persie, na hrote namiesto neho operoval Lens. Aktéri oboch tímov jasne deklarovali, že im ide najmä o to, aby sa v osemfinále vyhli Brazílii.

Úvodné minúty sa niesli v znamení obojstrannej opatrnosti. Postupne sa viac začali ukazovať v útoku hráči Chile, ale strelecký pokus na bránu dlhé minúty nie a nie prísť. V nezáživnom predstavení prvýkrát zaujal záblesk príležitosti až v 23. minúte. Pekný signál hráčov Chile z rohu však priniesol iba nepresnú Gutierrezovu strelu. V 35. minúte Robben nacentroval na de Vrija, pre ktorého však bola lopta privysoká a napriek snahe ju poslal hlavou ďaleko od brány. Aktivitou hýril Robben, ktorý v 40. minúte pekným sólom prenikol až do šestnástky súpera, ale jeho povestná ľavačka tentoraz minula cieľ. Prvý polčas fajnšmekrov rozhodne nemal čím uspokojiť.

Ani po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil, taktický boj nepriniesol výraznejší vzruch pred žiadnou z brán. Bezgólový výsledok viac nahrával do kariet Holanďanom a hoci Chile preplo do vyšších obrátok, nedokázalo sa trvalejšie usadiť pred pokutovým územím súpera. V 76. minúte sa uviedol peknou strelou striedajúci Depay, ktorú Bravo vytlačil dlaňou na roh. Po ňom Janmaat centrom našiel hlavu ďalšieho nového muža Fera, ktorý nezadržateľne otvoril skóre a otvoril si strelecký účet v národnom tíme - 1:0. V závere sa stretnutie po krátkych turbulenciách opäť vrátilo do útlmu, Holanďania si však ešte v nadstavenom čase poistili triumf gólom Depaya po prihrávke Robbena - 2:0.

Holandsko - Chile 2:0 (0:0)

Góly: 77. Fer, 90.+2 Depay. ŽK: Blind - Silva. Rozhodovali: Gassama (Gambia) - Menkouande (Kam.), Kabanda (Rwanda), 60.000 divákov.

Holandsko: Cillessen - Janmaat, Vlaar, de Vrij, Blind - Wijnaldum, de Jong, Kuyt (89. Kongolo) - Sneijder (75. Fer) - Robben, Lens (69. Depay)

Chile: Bravo - Medel, Silva (70. Valdivia), Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Gutierrez (46. Beausejour) - Vargas (81. Pinilla), Sanchez

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články