Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako tí silní poklesli

Futbal je šport nevídaných výsledkov či situácií, plný krásy, radosti no aj smútku a veľkých pádov. Práve pádom bude venovaný tento magazín. Majstrovstvá sú v plnom prúde no už sme stihli zažiť nejedno veľké sklamanie a všetci určite viete, kto sa tým myslí.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Favorit, čo vlastne toto slovo znamená ? V domácich ligách to sú dva či tri kluby, ktoré sú každosezónne na vrchole a útočia na titul, a čo MS ? Na záverečnom a najväčšom turnaji sú favoriti samozrejme futbalové mocnosti a historicky silné reprezentácie ako Brazília, Španielsko, Anglicko či Argentína. No nie vždy sa poradí obhájiť tú prevahu a ako sa vraví, aj majster kováč sa utne. Toto pravidlo potvrdili mužstvá, od ktorých by to málo kto čakal, niežeby to hráči robili naschvál.

Španielsko

Prvý z dnešných dvoch sklamaní MS je jednoznačne La Roja, veď od koho by ste čakali perfektnú hru ak nie od obhajcu a vlastníka skvelej generácie hráčov ? Skupina okolo del Bosqueho išla do Brazílie s obrovskými plánmi, káder silný ako hrom a stále držiteľ triumfu spred štyroch rokov, čo Španielom chýbalo ? Prvý duel v skupine bolo repete finále z MS 2010, čiže proti Holandsku. Nielen stávkové kancelárie ale aj každý s reálnym rozmýšľaním by na víťaza duelu tipoval zverencov z Pyrenejského polostrova. Nuž bol to veľký horor, no len pre Španielsko. Holandskí "Oranjes" deklasovali súpera vysoko 5:1 a bolo vymaľované. Média mali o čom písať a del Bosque mal nad čím rozmýšľať, kde sa stala chyba ? Vinený bol aj legendárny brankár Iker Casillas, pre ktorého to boli pravdepodobne posledné MS. No tréner aj hráči ho podržali a do brány La Roji sa vrátil aj v druhom zápase skupiny proti Čile. Fernando Torrer povedal v rozhovore pred zápasom: "Teraz potrebujeme 3 body ako nikdy, musíme vyhrať". Krásne motivačné slová od útočníka Chelsea Londýn no čo z toho. Určite pomerme frustrovaná reprezentácia mala pred sebou ťažkú skúšku, pretože juhoamerická krajina, Čile, ukázala v prvom zápase dravosť a chuť postúpiť zo základnej skupiny. Španieli opäť stavili na Diega Costu v útoku čo bola možno chyba, no teraz už neskoro polemizovať. Víťaz z Južnej Afriky podľahol 2:0 a bol na kolenách. Smútok, žiaľ a sklamanie, len to bolo z hráčov Španielska cítiť a niet divu. Mená ako Alonso, Iniesta, Xavi či David Silva nedokázali potvrdiť to, prečo sú držiteľmi trofejí z ME 2008 a 2012 a MS 2010. Nuž život ide ďalej a Španieli sa budú pripravovať na ME 2016, kde v kvalifikačnej skupine narazia aj na našich chlapcov.

Anglicko

Druhý nešťastník, Albion, nemal síce taký mediálny tlak no všetci vieme, že Anglicko proste medzi elitu patrí. Roy Hodgson nominoval aj starých lišiakov no aj mladé pušky. Väčšinu kádru tvorili hráči FC Liverpool, Manchestru United či Evertonu a na ich skvelú spoluprácu vsadil tréner všetko. V skupine smrti, kde okrem Anglicka sú aj Taliani, Kostarika a Uruguay, sa špekulovalo kto z velikánov pôjde ďalej a s Kostarikou sa nepočítalo, no k tomu inokedy. Angličania prehrali svoj prvý zápas proti Squadre Azzure výsledkom 2:1, kde bol katom levov Mario Balotelli. Tak ako Španieli, aj hráči z ostrovov dúfali v obrat v druhom zápase. Nastúpili proti Uruguay-u a prehrávali, no vyrovnal Rooney. Sny o osemfinále opäť nabrali na realite a Anglicko stále malo viac než 20 minút nato, aby zápas otočilo vo svoj prospech. Nuž ako Taliani, aj Uruguay mal svojho muža činu, ten má meno Luis Suaréz. Necelé 4 minúty pred koncom skvelé spracoval nevydarenú hlavičku Gerrarda a chladno krvne zakončil. Pýtame sa po druhý krát, kde sa stala chyba ? Ostrieľaní Gerrard, Rooney, Terry či Cahill nedokázali potiahnuť svoju krajinu a okrem sympatického výkonu mladíkov Strelinga alebo Barkleyho boli Angličania bezzubí.

Čakalo sa, kto sa utne prvý a boli to tí, od ktorých sa to čakalo najmenej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články