Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Belgicko rozhodlo zápas v závere

Futbalisti Belgicka zvíťazili v zápase H-skupiny MS v Brazílii nad Ruskom 1:0 a postúpili do osemfinále svetového šampionátu. O jediný gól zápasu sa postaral v 88. minúte Divock Origi. Belgičania sú na čele H-skupiny so ziskom šiestich bodov, Rusi majú po dvoch stretnutiach na konte jeden za remízu s Južnou Kóreou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Belgičania nastúpia na svoj tretí zápas v H-skupine vo štvrtok 26. júna o 22.00 SELČ v Porto Alegre proti Južnej Kórei. Futbalisti Ruska uzavrú svoje účinkovanie v skupinovej fáze zápasom s Alžírskom, ktorý je na programe v Curitibe takisto vo štvrtok o 22.00 SELČ.

Ako prví si v stretnutí na slávnom štadióne Maracana vypracovali streleckú príležitosť Rusi. Fajzulin strieľal v 12. minúte tvrdo, ale brankár Belgičanov Courtois stihol vytlačiť loptu na rohový kop. Líder H-skupiny odpovedal strelou Mertensa v 20. minúte, ktorá však tesne minula bránku. Ten istý belgický hráč strieľal aj v 36. minúte, brankár Akinfejev si však s jeho pokusom zo strednej vzdialenosti poradil. Záver prvého polčasu priniesol sľubné príležitosti na oboch stranách. V 39. minúte najskôr Lukaku nevyužil chybu v obrane súpera, keď trafil len ruského hráča. O päť minút neskôr Kokorin hlavičkoval tesne nad belgickú bránku.

V druhom dejstve dominovali skôr pozorné obrany oboch tímov. Ofenzívne snahy Belgičanov i Rusov narážali na dobre zoskupených obrancov súpera, ktorí zblokovali viacero streleckých príležitostí. Brankári dlhšie nemuseli riešiť vážnejšie situácie. V 83. minúte predviedli Rusi rýchly protiútok, ktorý zakončil Ješčenko, no jeho krížna strela vnútri šestnástky minula bránku. V záverečných minútach Belgičania vystupňovali tlak na bránku Rusov. V 87. minúte zachránila Akinfejeva pravá žrď, ktorá zastavila strelu Mirallasa z priameho kopu. Onedlho sa efektne uvoľnil Hazard, zblízka však proti brankárovi Ruska neuspel. V 88. minúte vyšiel protiútok dvojici Hazard - Origi. Prvý menovaný potiahol loptu do šestnástky, z hranice bránkovej čiary ju vrátil Origimu a ten nekrytý pred Akinfejevom nezaváhal - 1:0. V nadstavenom čase mohol pridať druhý gól Belgičanov Mirallas, ale po Hazardovej prihrávke zblízka trafil len ruského brankára.

>H-skupina, 2. kolo:

Belgicko - Rusko 1:0 (0:0)

Gól: 88. Origi. ŽK: Witsel, Alderweireld - Glušakov. Rozhodovali: Brych – Bosrch, Lupp (všetci Nem.)

Belgicko: Courtois – Vermaelen (31. Vertonghen), Kompany, Van Buyten, Alderweireld – Fellaini, Witsel – De Bruyne – Hazard, Mertens (75. Mirallas) – Lukaku (57. Origi)

Rusko: Akinfejev – Kozlov (62. Ješčenko), Berezuckij, Ignaševič, Kombarov – Glušakov, Fajzulin - Samedov (90. Keržakov), Šatov (83. Dzagojev), Kanunnikov – Kokorin

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články