Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Malí veľkí hrdinovia MS

Dnes si predstavíme 2 hráčov, ktorí výrazne zmenili chod MS pre ich krajiny. Kto sú tí hrdinovia ?
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Ako vždy na veľkých turnajoch, aj na tomto sa dejú nezvyčajné veci. Od smutných zranení, ktoré dokážu hráčov pripraviť o najväčší futbalový zážitok, cez nevydané výsledky ako porážka favorita alebo vypadnutie obhajcu až po hráčov, ktorých mená by poznal málokto.

Všetky z týchto situácií sme v Brazílií už videli, zo zranení sú známe tie Marca Reusa či Ricarda Montoliva, zaváhanie jednoznačne Anglicko a Uruguay, ktorých zničila sympatická Kostarika, no a čo hráči ? Dvom vybraným hrdinom bude venovaný tento magazín. Vyberieme mužov, ktorí ozaj prekvapili skvelými a fantastickými výkonmi a výrazne pomohli svojím reprezentáciám, samozrejme je ich viac, no títo majú špeciálne miesto.

Guillermo Ochoa

Začneme brankárom, ktorého meno obletelo celý futbalový svet po jeho životnom zápase. Práve zápas 2.kola základných skupín priniesol zápas domácej Brazílie a Mexika. Mexičania išli do zápasu ako outsideri, síce mali na konte 3 body po výhre nad Kamerunom, no to mala aj Brazília. Nadupaná zostava kanárikov sa snažila vyhrať za každú cenu no ich prekážka mala jediné meno- gólman Mexika Ochoa. Guillermo zlikvidoval 8 striel do priestore bránky z toho boli aj 2 či 3 tutovky. Zatiaľ čo Brazília vystrelila dokopy 22 krát, Mexičania len 16, z čoho len 3 strely leteli na Cesara. Ochoa bol vyhlásený za hráča zápasu a tej doby hráč bez kontraktu, ktorý mu skončil vo francúzskom Ajacciu, bol ponukami priam zahrnutý. O jeho služby sa zaujíma Liverpool, PSG, Manchester City či AC Miláno. Aj sám hráč sa vyjadril, že tento zápas bol preňho životný. Pritom Mexiko má hviezdy ako Chicharito, Moreno alebo dos Santos. Ochoa má stále "len" 28 rokov a jeho futbalová budúcnosť po tomto turnaji určite naberie lepší smer.

Enner Valencia

Ekvádor, priezvisko Valencia, samozrejme nás napadne známy kontroverzný krídelník Manchestru United, Antonio, no reprezentácia zo Strednej Ameriky skrýva ešte jedného Valenciu, ktorému zatiaľ MS menia život. Keďže v skupine E je favorit na postup Francúzsko a Švajčiarsko, malej krajine status outsidera vyhovoval a to využili. Strelili zatiaľ len 3 góly v 2 stretnutiach a hádajte kto tie góly dal ? Predsa Enner Valencia. Keď v druhom zápase proti Hondurasu jeho tím prehrával, prišla chvíľa hrdinu z Ekvádoru. Enner odvrátil prehru a získal pre jeho krajinu prvé body na MS, aj proti Švajčiarom dal gól a Ekvádor viedol, no šikovní Európania ukázali, že nielen hodinky sú to, čo vedia robiť dobre. Skupina E prinesie ešte posledné kolo, kde Ekvádor bude čeliť Francúzom, ktorí si už postup zaistili. Všetky oči budú na spasiteľovi Ennerovi, uvidíme, ako sa mu bude dariť.

Za nami je len malá časť Majstrovstiev a už tu máme nové mená, čo to bude ďalej ? Nechajme sa prekvapiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články