Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Belgická mašina nastúpi proti nevýraznému Rusku

Čierny kôň turnaja, Belgicko, vyzve sa súboj Rusko. Belgičania disponujú veľkou individuálnou aj tímovou silou. Dokážu to potvrdiť aj proti trápiacej sa zbornej?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Belgicko, ktoré za posledných 5 rokov spravilo veľký pokrok vo svetovom futbale, má pred sebou ďalšiu prekážku v podobe Ruského tímu. S tým sa už stretol v minulosti, celkovo 8-krát. 4-krát sa radovali Rusi, 3-krát Belgičania.

Belgicko je na tohtoročných MS v asi najsilnejšej zostave a tak je právom považovaný za čierneho koňa turnaja. Avšak v ich prvom zápase s Alžírskom, ktorý nepatrí medzi favoritov turnaja, a tobôž nie skupiny, mali problém zvíťaziť. Od 25. minúty prehrávali 1:0, keď sa trafil z penalty Feghouli, no potom ich zachránili striedajúci hráči. Fellaini a Mertens rozhodli v 70., resp. 80. Minúte duelu o tom , že Belgicko si v prvom zápase pripíše výhru.

Rusi taktiež nemali vydarený vstup do turnaja, keď dokázali iba remizovať s výberom Južnej Kórey. „V prvom zápase sme hrali nervózne, no tréner nám povedal, že ešte nič nie je stratené. Poučili sme sa a okúsili sme, aké je to hrať na MS. Druhý zápas už sa to nestane,“ povedal pred druhým zápasom hráč Ruska Sergei Ignashevich.

Tak či onak, oba tímy budú bojovať zo všetkých síl a hlavne Belgicko, ak chce po skupine ostať na prvom mieste v skupina a zabezpečiť si výhrou definitívne vyraďovacie boje. Stávkové kancelárie veria viac Belgicku s kurzom 2.20, Rusku dali kurz 3.60. Zápas je naplánovaný na 18:00 nášho času.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FIFA.com

Diskusia

Podobné články