Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 najlepších filmov o chuligánoch

BRNO - Fanúšikovia neodmysliteľne patria k futbalu. Niektorí len fandia, iní zase pridávajú aj iné činnosti.
Zdroj: Youtube
Zdieľajte:

Proč (1987)

Snímka režiséra Karla Smyczka z roku 1987 opisuje skutočnú udalosť - cestu fanúšikov Sparty vlakom z Prahy do Banskej Bystrice. Počas jazdy stihli zdemolovať vagóny a terorizovať vlakový personál.

Ultra (1991)

Brigata Veleno je jednou zo skupín rímskeho AS. Nasledujúce stretnutie proti Juventusu je veľmi prestížnym zápasom. Principe, ktorý pred pár dňami vyšiel z väzenia si musí uvedomiť, že už nie je len vodcom skupiny.

I.D. (1995)

Štyria policajti sa tajne infiltrujú do skupiny futbalových chuligánov. Pre jedného z nich sa postupom času hranice medzi skutočnosťou a hraným záujmom stávajú menej a menej zrejmé.

The Football Factory (2004)

Tento film je viac než len štúdia anglických fanúšikov posadnutých futbalovým násilím. The Football Factory je chvíľami až desivo skutočný film, nájdeme v ňom však aj mnoho humorných momentov.

Green Street Hooligans (2005)

Neprávom vylúčený študent Harvardu sa sťahuje do Londýna, kde je konfrontovaný s násilným podsvetím futbalového chuligánstva.

Cass (2008)

Osamotené jamajské dieťa je prijaté starším bielym manželským párom. Chlapec vyrastá v Londýne a postupom času sa stáva obávaným a rešpektovaným. Natočené podľa skutočnej udalosti.

The Firm (2009)

V 80. rokoch je Dom násťročný a necháva sa vtiahnuť do sveta futbalu. Vďaka svojmu humoru je prijatý, ale po mnohých stretoch mu dochádza, že chce z kola von. Lenže to nie je tak jednoduché.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ultras-tifo.net

Diskusia

Podobné články