Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zastaví Ghana rozbehnuté Nemecko?

Futbalisti Nemecka sa pokúsia v sobotňajšom zápase G-skupiny na MS v Brazílii proti Ghane potvrdiť úlohu favorita a získať ďalšie tri body dôležité k postupu do osemfinále. Zverenci Joachima Löwa deklasovali na úvod finálového turnaja tím Portugalska 4:0 a Ghana prehrala s USA 1:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Löw sa zrejme bude spoliehať na rovnakú základnú zostavu ako v prvom súboji. Otázny však je štart stopéra Matsa Hummelsa, ktorý striedal pre zranenie v druhom polčase.

Obe mužstvá odohrali doteraz spolu dve stretnutia. V roku 1993 v prípravnom zápase v Bochume zvíťazilo Nemecko 6:1 a pred štyrmi rokmi na MS v Juhoafrickej republike v základnej D-skupine prehrala Ghana v záverečnom súboji skupinovej fázy 0:1. "Potrebujeme udržať úroveň tímovej spolupráce a do zápasu s Ghanou musíme ísť s rovnakým entuziazmom, s akým sme hrali v úvodnom stretnutí," povedal kapitán Phillip Lahm.

Špecifickú príchuť bude mať zápas opäť pre ghanského reprezentanta Kevina-Prince Boatenga, ktorý predtým ako sa rozhodol hrať za africký tím, odohral jeden zápas za nemeckú dvadsaťjednotku. Navyše, v kádri Nemecka figuruje jeho brat Jerome Boateng, ktorý hrá na poste krajného obrancu. "Stojím si za mojim vyhlásením, že Nemcom chýbajú hráči, ktorí by vedeli zabrať v skutočne ťažkých zápasoch. Jogi Löw si to môže zavesiť aj na stenu, ak chce. To nie je názor na jedného hráča. To je čistá pravda," povedal "ghanský" Boateng.

Faktom zostáva, že Nemci odštartovali aj MS 2010 v JAR triumfom nad Austráliou 4:0 a potom prehrali 0:1 so Srbskom. V spomínanom záverečnom kole skupinovej fázy potom zdolali Ghanu a postúpili do osemfinále z prvého miesta v skupine. "Faktom je, že zatiaľ sme vyhrali len jeden zápas v skupinovej fáze a nemôžeme to porovnávať s tým, prečo sme sem vlastne prišli," uviedol nemecký stredopoliar Toni Kroos.

V prípade, že v sobotu zasiahne do hry aj nemecký stopér Per Mertesacker, bude to pre neho jubilejný 100. zápas v národnom drese. Rekordérom v tomto ukazovateli je so 150 štartmi Lothar Matthäus, ktorý reprezentoval v rokoch 1980-2000. Súčasný reprezentačný útočník Miroslav Klose, je druhý v nemeckom rebríčku, pričom má na konte 132 medzištátnych duelov.

G-skupina, 2. kolo:

Nemecko - Ghana, sobota 21.00 SELČ, Fortaleza, Castelao arena, hlavný rozhodca: Sandro Ricci (Braz.)

pravdepodobné zostavy:

Nemecko: Neuer - Boateng, Mertesacker, Hummels, Hoewedes - Khedira, Lahm, Kroos - Müller, Özil, Götze

Ghana: Ghana: Kwarasey – Opare, Mensah, Boye, Asamoah – Essien, Atsu, Muntari – J. Ayew, Gyan, A. Ayew

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články