Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Podarí sa Iránu zázrak proti Argentíne?

Argentínsky futbalista Lionel Messi zaznamenal víťazný gól na MS v Brazílii hneď v úvodnom zápase proti Bosne a Hercegovine (2:1) a tak v sobotňajšom súboji s Iránom už nebude pod takým enormným tlakom. "Albicelestes" sa v prípade triumfu nad ázijským zástupcom v Belo Horizonte kvalifikujú medzi posledných šestnásť tímov z F-skupiny už pred záverečným kolom skupinovej fázy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Argentíny nastúpili v prvom stretnutí s piatimi obrancami, ale všeobecne sa očakáva, že tréner Alejandro Sabella dá prednosť vo väčšine ďalších duelov formácii 4-3-3. Taktické rozostavenie proti Bosne a Hercegovine dalo viac priestoru Messimu a ďalšími argentínskym ofenzívnym hráčom. "Messi môže byť pokojne najlepším hráčom na šampionáte. Ak by sme však zdolali Argentínu, bol by to zázrak," povedal tréner Iránu Carlos Queiroz.

V jedinom doterajšom vzájomnom stretnutí Iránu a Argentíny sa zrodila remíza 1:1. Zápas sa uskutočnil v roku 1977 v španielskej metropole pri príležitosti 75. výročia založenia Realu Madrid. Napriek jednoznačným papierovým predpokladom získal najvyššie postavený ázijský tím v aktuálnom svetovom rebríčku FIFA (43. miesto) v úvodnom zápase bod za bezgólovú remízu s Nigériou, takže žiadna prechádzka nečaká ani hráčov Argentíny. Irán nazbieral od roku 1978 na svojom štvrtom finálovom turnaji MS celkovo šesť bodov.

Messi, ktorý je považovaný za najtalentovanejšieho argentínskeho futbalistu od čias Diega Maradonu, je svojim krajanom ešte stále dlžný výkony, aké predvádza pravidelne v drese FC Barcelona. "Aj proti Iránu musíme hrať tak, ako v druhom polčase proti Bosne a Hercegovine, pretože vtedy sa cítime, že to máme pod kontrolou. Mali sme dostatok šancí a útočili sme vždy minimálne vo štvorici," cituje Messiho agentúra Reuters.

F-skupina, 2. kolo:

Argentína - Irán, sobota 18.00 SELČ, Belo Horizonte, štadión Mineirao, hlavný rozhodca: Milorad Mažič (Srb.)

pravdepodobné zostavy:

Argentína: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo - Rodriguez, Mascherano, Di Maria - Messi, Agüero, Higuain

Irán: Haghighi - Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi - Heydari, Teymourian - Dejagah, Nekuonam, Haji Safi - Ghoochannejhad

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články