Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

„Né, pětku né“ !

Francúzi vyhrali opäť rozdielom triedy ! Po 2 zápasoch tak majú na konte 6 bodov a vzhľadom na skvelé skóre sú už vlastne istým postupujúcim do Play Off !
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvod zápasu bol opatrnejší a na 7-gólovú prestrelku to vôbec nevyzeralo. Prvý vzruch prinieslo zranenie a následné nútené striedanie. Von Bergeron sa „zrazil“ so súperom a nahradil ho Senderos. Potom však prišla dôležitá dvojminútovka, kedy Švajčiarska obrana zlyhala. Valbuena zahrával rohový kop a Giroud bol na správnom mieste ! Hlavička a bolo – 1:0! Ani sme sa nenazdali a už bolo 2:0. Ďalšia chyba obrany. Benzema vysunul Matuidiho a ten nekompromisne zakončil ! V tejto chvíli už len málokto veril v obrat Švajčiarov. V 27.minúte však prišla radosť Švajčiarov. Bola však predčasná. Gól bol pre ofsajd neuznaný. V 30.minúte však predsa len mohlo byť znížené. Mehmedi však svoju šancu nevyužil a následne loptu nedorazil do brány ani Shaqiri. V 32.minúte už mohli Francúzi definitívne zasadiť klinec do rakvy Švajčiarok. Benzema však ponúknuté odmietol. Penaltu nepremenil a tak bolo stále „iba“ 2:0. V 40.minúte však už predsa len bolo 3:0. Skvelý Giroud tentoraz predviedol svoje šprintérske kvality. Loptu následne prihral Valbuenovi a ten sa nemýlil.

Do 2.polčasu urobil tréner Švajčiarov 1 zmenu. Poslal tam miesto Behramimo, Džemailiho a dúfal v zázrak. Pár šancí tam aj bolo, avšak opäť prví v polčase skórovali Francúzi. V 67.minúte sa strelecky 3.krát na šampionáte presadil Karim Benzema. Ten dostal kvalitnú prihrávku od Pogbu, ktorý prišiel na ihrisko len 4 minúty pred tým. Od tejto chvíle už nikto nemohol pochybovať o víťazstve Francúzov. Pred tým mal však ešte v 71.minúte šancu Xhaka, no hlavou netrafil kam mal. Trest bol krutý. 73.minúta. Pekná akcia hostí, na ktorej konci bol Sissoko – 5:0! Kto by vtedy povedal že to nakoniec bude ale 5:2 asi by bol považovaný za blázna. Švajčiari sa však sympaticky definitívne nevzdali a hrali do poslednej minúty. Mierna strata koncentrácie Francúzov mala za dôsledok gól na 5:1. Po výbornej strele, veľmi pekný gól Džemailiho. A to nebolo všetko. V 87.minúte to ľavačkou po prihrávke od Inlera skúsil Xhaka a bol z toho gól – 5:2!

Videli sme tak naozaj poriadne divoký zápas. Francúzom prakticky vyšlo (okrem penalty) všetko na čo siahli. Švajčiari síce dali v závere 2 góly, ale to im už nebolo nič platné. Francúzi sú tak prakticky istým postupujúcim a zrejme vyhrajú skupinu. O chvíľu sa začne zápas medzi Ekvádorom a Hondurasom, ktorý nám opäť povie niečo viac. Švajčiari však musia na tento zápas zabudnúť a plne sa sústrediť na súboj proti Hondurasu.

E-skupina, 2. kolo:

Švajčiarsko - Francúzsko 2:5 (0:3)

Góly: 81. Džemaili, 87. Xhaka - 17. Giroud, 18. Matuidi, 40. Valbuena, 67. Benzema, 73. Sissoko. ŽK: Cabaye. Rozhodovali: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.), 50.000 divákov

Zostavy:

Švajčiarsko: Benaglio - Lichtsteiner, von Bergen (9. Senderos), Djourou, Rodriguez - Behrami (46. Džemaili), Inler - Shaqiri, Xhaka, Mehmedi - Seferovič (69. Drmič)

Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho (66. Koscielny), Evra - Sissoko, Cabaye, Matuidi - Valbuena (82. Griezmann), Giroud (63. Pogba), Benzema

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články