Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kostarika šokovala Taliansko. Anglicko letí domov

Futbalisti Kostariky vyhrali aj vo svojom druhom zápase D-skupiny na MS v Brazílii nad favoritom z Talianska tesne 1:0 a so šiestimi bodmi si zabezpečili osemfinálovú účasť.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

O jediný presný zásah stretnutia sa postaral minútu pred koncom prvého polčasu kapitán Ruiz, ktorý hlavou poslal loptu od brvna za bránkovú čiaru. Výsledok stretnutia nepotešil reprezentantov Anglicka, ktorí sa rozlúčili so šampionátom.

Taliani nastúpili na druhý duel už aj s uzdraveným kapitánom Gianluigi Buffonom, ktorý sa tak zúčastnil svojich piatych MS a pridal sa k dvojici Antonio Carbajal (Mex.) a Lothar Matthäus (Nem.).

V záverečnom treťom kole skupinovej fázy nastúpi Taliansko v utorok 24. júna v Natale (18.00 SELČ) proti Uruguaju, na Kostariku čaká v rovnaký deň taktiež o 18.00 SELČ duel s Anglickom vo Belo Horizonte.

Taliansko - Kostarika 0:1 (0:1)

Gól: 44. Ruiz. ŽK: Balotelli - Cubero, Rozhodovali: Osses - Astroza, Roman (všetci Čile)

Taliansko: Buffon - Darmian, Barzagli, Chiellini, Abate - Pirlo, De Rossi, Motta (46. Cassano) - Candreva (57. Insigne), Marchisio (69. Cerci) - Balotelli

Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. Gonzalez, Umana, Diaz - Ruiz (81. Brenes), Borges, Tejeda (68. Cubero), Bolanos - Campbell (74. Urena)

Tento zápas len potvrdil, že tieto Majstrovstvá sveta nám ešte určite nejaké prekvapenie prinesie! Taliani nenašli recept na skvelú Kostarickú obranu a proti Uruguaju pôjde o všetko.

Kto bol dnes dlhšie v práci, alebo mal iný program a kvôli tomu nestihol úvod zápasu, naozaj o nič neprišiel. Prvé minúty boli veľmi opatrné a všetci sme dúfali, že takto nebude prebiehať celý zápas. Z úvodných 20 minút stojí za zmienku len hlavička Bolaňosa, ktorá však smerovala nad bránu. Úvodná šanca Talianov prišla až v 21.minúte. Bol v nej kto iný ako Balotelli, ktorému sa však dnes veľmi nedarilo a ani podpora zo zálohy dnes nebola taká, akú by si Mario predstavoval. Strela však z toho nebola. Naozajstná šanca však prišla až v 31.minúte. Mario sa dostal do gólovky vďaka krásnemu pasu od Pirla, ktorý opäť ukázal svoju genialitu. Balotelli síce prehodil Kostarického brankára, avšak lopta smerovala tesne mimo pravej tiče. O 2 minúty bol Balotelli v šanci opäť , no brankár jeho strelu na dva krát dokázal pokryť. V 37.minúte sa potom opäť pripomenul Bolaňos, avšak s jeho strelou nemal Gigi žiaden problém. Ten istý hráč bol pri sľubnej šanci Kostariky 3 minúty pred koncom. Akcia trojice Bolaňos, Ruiz, Duarte však neskončila gólom. Opäť nad. No a potom to prišlo. Rozhodujúce 2 momenty zápasu. V 43.minúte bola Kostarika zrejme ukrátená o penaltu. Chiellini si proti Cambellovi pravdepodobne počínal nedovolene, avšak píšťalka rozhodcu nezaznela. O minútu neskôr však spravodlivosť zvíťazila. Diaz poslal center do pokutového územia a Ruiz poslal hlavou loptu do brány ! 1:0.

Do 2.polčasu prišiel Cassano. Ten však toho veľa nepredviedol. V 51.minúte mal šancu, ale ani neprihral ani nevystrelil. 2.polčas bol však veľká nuda. To čo sme videli v prvých 20 minútach prvého polčasu sme videli v polčase druhom. Občas sa pripomenul nejaký hráč polo šancou, avšak nič veľké. Hráči Talianska si zrejme uvedomovali, že ak nevyhrajú remíza či prehra o 1 gól znamenajú prakticky to isté. V zápase proti Uruguaju im stačí 1 bod. A zrejme aj preto sa nikam nehrnuli. V nadstavenom čase ešte Kostarika mohla potvrdiť svoje víťazstvo, avšak strela smerovala tesne mimo brány. Je tak už isté, že kráľovna Anglicka Mariovi pusu na líce, ani nikde inde nedá. Naopak Angličania si balia kufre a Kostaríčania pokračujú vo svojom futbalovom sne. No a Taliani sa budú asi modliť, aby sa opäť nedal dokopy Luis Suaréz. Inak bude zle nedobre.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články