Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ostanú Francúzi na čele E-skupiny?

Dnes o deviatej večer odohrajú svoj druhý duel na tohtoročných majstrovstvách futbalisti z Francúzska. V boji o prvé miesto v skupine sa stretnú s húževnatým Švajčiarskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tento duel bude celkovo 250 stretom dvoch európskych krajín na majstrovstvách sveta. Bude to taktiež súboj dvoch rivalov, ktorý spolu odohrali už neuveriteľných 36 zápasov. Lepšej bilancii sa môže tešiť tím zo západu Európy, teda Francúzi. Tí dokázali zvíťaziť v 15 vzájomných zápasoch. 12 zápasov vyhrali Švajčiari. Od roku 1992 nedokázalo Švajčiarsko poraziť Francúzsko, no teraz majú šancu minimálne takú rovnakú ako ich súper.

Švajčiari boli v roku 2010 taktiež favoriti iba na druhú priečku v skupine, no nič im nebránilo poraziť neskorších majstrov sveta, Španielov. Nakoniec však v skupine skončili druhý, no iba vďaka ich vlastným chybám. „Poučili sme sa z roku 2010 a urobili sme veľký progres. Teraz je čas vyjsť na ihrisko a ukázať čo v nás je,“ povedal brankár „hodinárov“ Diego Benaglio.

Francúzi budú chcieť potvrdiť výborný zápas s Hondurasom, kde vyhrali 3:0. Sú favoriti skupiny, avšak to boli aj v roku 2010, kde však kvôli nezhodám šokujúco nepostúpili. Tento rok je to však iné. Tím je v skvelej pohode a aj napriek zraneniu Francka Ribéryho hrajú krásny futbal. Ich vyhliadky na šampionáte potvrdzuje aj stopér Mamadou Sakho: „Čo zbožňujem na futbale je, že všetky nečakané veci sa môžu pokojne stať. Francúzsko môže prekvapiť ľudí, o tom som presvedčený.“

Nech už to dopadne tak či onak, o 21:00 nášho času sa môžeme tešiť na ďalší duel, ktorý bude pre diváka rozhodne atraktívny. Stávkové kancelárie tipujú na víťaza Francúzsko s kurzom 1.91. Na Švajčiarov je napísaný kurz 4.50

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FIFA.com

Diskusia

Podobné články