Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kolumbia a Pobrežie Slonoviny o vedúcu pozíciu

Dnes o 18, hodine na seba narazia dva trojbodové tímy, Kolumbia a Pobrežie Slonoviny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Kolumbie a Pobrežia Slonoviny majú za sebou víťazné vstupy do 20. MS v Brazílii, ich štvrtkový vzájomný zápas (18.00 SELČ v Brasilii) bude mať preto nálepku "malého finále" C-skupiny. V prípade zisku ďalších troch bodov sa ich držiteľ totiž výrazne priblíži k osemfinálovej účasti. Ak v piatok o 0.00 SELČ v druhom zápase C-skupiny v Natale remizuje Japonsko s Gréckom, šesťbodový zisk bude s určitosťou stačiť na postup.

"Čaká nás veľmi dôležitý zápas. Trúfam si povedať, že jeho víťaz takmer určite postúpi do osemfinále," vyhlásil kormidelník "slonov" Sabri Lamouchi. Jeho zverenci majú na dosah obrovský úspech, na MS 2006 ako aj o štyri roky neskôr nedokázali preklenúť náročnú skupinovú fázu. Tohtoročný šampionát v Brazílii sa pre nich tiež nezačal dobre, keď v dueli s Japonskom prehrávali, po príchode 36-ročného kanoniera Didiera Drogbu sa však dianie na ihrisku zmenilo a africký tím otočil na konečných 2:1. "Ľudia Didiera milujú. Proti Japonsku nastúpil ako žolík, pretože naposledy odohral celý súťažný zápas pred pár mesiacmi v Turecku. Je to len pár dní, čo sa úplne zotavil zo zranenia. Uvidíme, či bude schopný nastúpiť proti Kolumbii od začiatku. Rozhodne sa podľa toho, ako sa bude cítiť," dodal Lamouchi.

Kolumbijčania demonštrovali svoju silu proti nevyspytateľným Grékom. Defenzívne ladenému tímu nasúkali tri góly, herne dominovali a vyslali do sveta odkaz, že s nimi treba počítať. "Južná Amerika, to nie je len Brazília a Argentína. Pripomenuli sme sa ľuďom, ktorí nám nedávali veľké šance. Hráči však ukázali, že vedia hrať futbal, vytvárať si šance a tiež ich premieňať," povedal kouč Kolumbie Jose Pekerman, ktorý na šampionáte nemôže počítať s bombardérom Radamelom Falcaom. "O to viac si cením tímového ducha, lebo nahradiť jedného z lídrov nie je jednoduché. Mužstvo bolo zvyknuté na Radamela a naopak, no rýchlo sa adaptovalo na novú situáciu. Proti Grécku nám jeho góly nechýbali a verím, že ho bude mať kto nahradiť aj v ďalších zápasoch," dodal argentínsky kouč na lavičke juhoamerického tímu.

Zápas Kolumbia - Pobrežie Slonoviny povedie skúsený anglický rozhodca Howard Webb. "Los Cafeteros" sa s Pobrežím Slonoviny v doterajšej histórii ešte ani raz nestretli.

C-skupina, 2. kolo:

Kolumbia - Pobrežie Slonoviny, štvrtok 18.00 SELČ, Estadio Nacional, Brasilia, hlavný rozhodca: Howard Webb (Angl.)

pravdepodobné zostavy:

Kolumbia: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - Sanchez, Aguilar - Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo - Gutierrez

P. Slonoviny: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Tiote, Y. Toure, Die - Kalou, Drogba, Gervinho

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články