Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Petržalka definitívne mizne z futbalovej mapy!

Slovenský šport stráca legendárny futbalový klub. Bývalú Artmediu Petržalka, ktorá sa v roku 2009 premenovala na MFK Petržalka a o rok na súčasný názov FC Petržalka 1898, čaká zánik.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Účastník III. ligy nedokáže splácať svoje dlhy, ktoré sa blížia k miliónovým čiastkam. "Platobná neschopnosť bola taká veľká, že sa nedalo nič robiť a museli sme podať návrh na konkurz," povedal pre osporte.sk Rastislav Kunst, predseda predstavenstva FC Petržalka 1898.

Petržalský klub, ktorý po odchode zo štadióna pri bratislavskom Starom moste našiel nové sídlo v priestoroch bývalej Základnej školy v Ovsišti, má za sebou nevydarenú jarnú časť III. ligy skupina západ. Po zimnom odchode 15 hráčov prehral až 13 z 15-tich stretnutí, raz remizoval a iba raz vyhral. Výrazne omladené mužstvo nakoniec skončilo v tabuľke na 14. mieste a to mu ešte Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) po skončení súťaže odrátala šesť bodov za nevyplatenie záväzkov voči už bývalému hráčovi Marošovi Schustríkovi.

"Naším víťazstvom je skutočnosť, že sme vôbec do jarnej časti nastúpili. Isteže, prehrali sme veľa zápasov, ale treba si uvedomiť, že väčšina hráčov nemala absolútne žiadne skúsenosti s mužským futbalom," uviedol tréner FC Tomáš Medveď.

Funkcionári sa teraz pokúsia zachrániť aspoň mládežnícke tímy, aby starší a mladší dorast hral II. ligu a starší a mladší žiaci I. ligu. "Máme celkom dobrú mládežnícku základňu, hlási sa k nám veľa detí, chceme sa teda oprieť o nich," dodal Kunst.

Petržalka patrí k najstarším futbalovým klubom na Slovensku. V najvyššej súťaži získala dva majstrovské tituly (2005, 2008) a trikrát triumfovala v Slovenskom pohári (1988 ako Inter ZŤS, 2004 a 2008). Bola takisto jedným z troch slovenských tímov, ktoré dokázali postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov. V roku 2005 vyradila v predkolách Celtic Glasgow i Partizan Belehrad, v hlavnej fáze potom pokorila FC Porto na jeho pôde 3:2 a v skupine obsadila tretiu priečku, čo znamenalo historický postup do šesnásťfinále Pohára UEFA.

Zdieľajte:
Pridal: Mišo Iks
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články