Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vatreni a Neskrotní levi o prvé body

Fanúšikovia v Manause sa môžu tešiť po šlágri Anglicko - Taliansko tentoraz na súboj Európy a Afriky, Chorvátska a Kamerunu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Oba tímy v prvom zápase na šampionáte prehrali. Chorváti mali ťažké srdce na japonského rozhodcu, ktorým bol Nishimura a v prospech domácej Brazílie odpískal pokutový kop. Naopak, Kamerunčania mohli byť rozhodcovi vďační za to, že boli až do konca zápasu v hre, keďže už po prvom polčase mohli prehrávať dvojgólovým rozdielom, keby Mexičanom rozhodcovia neodopreli dva góly, ktoré padli z údajného ofsajdu.

Chorváti stále čakajú na svojho prvého strelca, keďže do brazílskej siete sa lopta dostala po teči Marcela. V otváracom zápase bol na chorvátskej strane azda najvýraznejší Olič, ktorý sa nebál, snažil sa riešiť situácie futbalovým spôsobom, ale postupom času sa začal umárať v kľučkách a viackrát zbytočne stratil loptu na vlastnej polovici, z čoho pramenil aj jeden z gólov Kanárikov. Bol to práve Olič, ktorý mal z chorvátskeho výberu na konte najväčšiu porciu kilometrov, ktoré absolvoval vo vysokej intenzite (šprinty) - vyše tri kilometre, pričom tímový priemer bol v tomto ukazovateli niečo cez dva a pol kilometra.

Reprezentanti od pobrežia Jadranského mora si voľné chvíle medzi zápasmi užili aj v hotelovom bazéne. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby sa fotografie ich nahých tiel nezačali šíriť médiami, na čo hráči reagovali tým, že dočasne prestali poskytovať rozhovory pre zúčastnené média. Úvod majstrovstiev sa teda pre Chorvátov nezačal vôbec príjemne, pocit krivdy z prvého zápasu budú chcieť hráči určite odsunúť na vedľajšiu koľaj víťazným ťažením proti Kamerunu.

Afričania sa neprezentovali proti Mexiku kompaktným dojmom, ich hra sa podobala na spôsob akým pricestovali do Brazílie (meškali, lebo nemohli nájsť zhodu s predstavami futbalového zväzu o odmenách). Na druhej strane, takmer 40-tisíc divákov videlo kompaktne hrajúcich Mexičanov, ktorí Afričanov nepustili takmer do žiadnej gólovej príležitosti.

Kamerun svoje útoky ťahal najmä po pravej strane, kde operoval Mukandjo a vo vysokej intenzite odšprintoval takmer 2,8 kilometra, pričom tímový priemer bol len niečo cez dva kilometre a práve dynamika pohybu chýbala v prevedení Neskrotných levov v ich prvom vystúpení na šampionáte. Otázne je, či nastúpi kamerunská hviezda Samuel Eto´o, ktorého trápi problémové pravé koleno. Na chorvátskej strane môžeme v zostave očakávať útočníka Mandžukiča.

Zápas sa odohrá v noci zo stredy na štvrtok a hlavným rozhodnom bude Portugalčan Proenca.

pravdepodobné zostavy:

Kamerun: Itandje - Assou-Ekotto, Nkoulou, Chedjou, Bedimo - Mbia, Song, Makoun, Moukandjo - Aboubakar, Choupo-Moting

Chorvátsko: Pletikosa - Srna, Čorluka, Lovren, Vrsaljko - Olič, Rakitič, Modrič, Brožovič, Perišič - Mandžukič

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalový svet, fifa.com

Diskusia

Podobné články