Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Napravia si Španieli chuť, alebo Čile potvrdí úlohu čierneho koňa šampionátu?

Španieli si po totálne zlom vstupe do šampionátu potrebujú napraviť chuť. V ceste im však stojí reprezentácia Čile, ktorá rozhodne nevidí samú seba v pozícii sparing partnera.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Španielsko sa s Čile stretlo už 10-krát, 2-krát na pôde majstrovstiev sveta. Ani raz s nimi neprehrali a dokázali vyhrať 8-krát. Tento krát sú Španieli na kolenách tak ako nikdy. Morálka na dne a naštrbená povesť majstra. Už prešla doba, keď takzvaný štýl „tiki-taka“, prebratý od FC Barcelona, valcoval všetko a súperi sa nečinne naháňali za loptou. Každý a jeden súper začal hrať na Španielov taktiku „park the bus“, čo znamená vychádzať z ortodoxnej defenzívy a čakať na možno prejsť do protiútoku. Útočník Španielska, Fernando Torres, na svojom twitteri prehlásil, že prišli do Brazílie vyhrávať zápas pre ich vlasť. Teraz je ich motivácia ešte väčšia.

Čile však so svojou kožou na trh lacno nevyjde. Tréner Jorge Sampaoli vytvoril skvelú partiu a tím okolo hviezd Sanchéza a Vidala. „ Veríme v neho a jeho víziu. Doniesol hráčov, ktorých poznal a my sme začali rásť, začali sme veriť, že sme silný a ukázali sme to už v kvalifikácii,“ povedal na trénera hviezda tímu Arturo Vidal. Samotný tréner však neverí, žeby prehra s Holandskom Španielsku ubrala na kvalite a zobrala im zo sebavedomia. „Nezabúdajme, že sú to stále majstri sveta a jeden z najlepších tímov za svete.“

Tak či onak, čaká nás priamy súboj o druhé miesto. Španieli majú nôž na krku, pretože ak nezískajú 3 body, ich šance na postup zo skupiny budú tesne nad nulou. Za to Čile môže ísť do zápasu s čistou hlavou. Kurz na Španielov je stále malý iba 1.53, na Čile až 6.50. Zápas je naplánovaný na 21:00 nášho času.

pravdepodobné zostavy:

Španielsko: Casillas - Azpilicueta, Ramos, Martinez, Alba - Xabi Alonso, Busquets - Silva, Xavi, Cazorla - Costa

Čile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Mena - Diaz - Aranguiz, Valdivia, Vidal - Alexis Sanchez, Vargas

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FIFA.com

Diskusia

Podobné články