Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo vs. Messi: Vieme, kto bude lepší!

Po dnešnom hernom programe, kedy svoje otváracie duely zvedú účastníci skupiny H, bude mať už každý tím z majstrovstiev sveta za sebou jeden zápas. Z nich bola jednoznačne vidieť odpoveď na zásadnú otázku mnohých fanúšikov: bude úspešnejší Messi alebo Ronaldo?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rivalita z klubov sa preniesla aj do reprezentácie. Tak ako argentínsky futbalista obliekajúci dres Barcelony Lionel Messi, tak aj portugalský kanonier Realu Madrid Cristiano Ronaldo majú vždy len tie najvyššie ciele. Prvý zápas naznačil, kto má k splneniu svojho sna bližšie.

Podľa mnohých futbalových odborníkov sa Argentíne môžu vypomstiť dve veci: vynechanie Carlosa Tevéza pri tvorení nominácie na šampionát a udelenie kapitánskej pásky Messimu. „Pozrite sa na našu útočnú silu – Messi, Di María, Lavezzi, Higuaín, Agüero. Tevéz by jednoducho musel ostať na lavičke a preboha, viete si predstaviť Tevéza na lavičke?“ vysvetľoval nomináciu Argentínčan Fabio Nigro, bývalý hráč Slovanu Bratislava.

Obavy sa ukázali ako zbytočné. Messi možno cíti s kapitánskou páskou väčšiu zodpovednosť za tím, ale na ihrisku sa ukázalo, že to jeho výkon v zlom neovplyvní – práve naopak. Messi nabehal viac, ako zvykne v klubových farbách, nešetril prihrávkami a úsmevmi na všetky strany zverenci Alejandra Sabellu dokázali, že tlak majstrovstiev sveta zatiaľ nepociťujú. Tesné víťazstvo 2:1 nad šampionátovým nováčikom z Bosny a Hercegoviny síce nepresvedčuje, výkon argentínskych futbalistov však áno a treba s nimi jednoznačne rátať ako s favoritmi na triumf.

Pri Portugalsku sa futbaloví odborníci báli iba jednej veci – či dokáže jedna hviezda potiahnuť celý tím. Žiaľ, tieto obavy sa dokázali v prvom zápase Portugalska na sto percent. „Všetko hrajú cez Ronalda. Keď vidia 7-čku, automaticky prihrávajú, aj keď sami sú v lepšej pozícii,“ komentoval počínanie si portugalských hráčov počas zápasu s Nemeckom Marián Zeman. Napriek tomu, že mladý tréner Paulo Bento mal v kádri aj iné hráčske opory, tie vyzerali na ihrisku často bezradne. Portugalské nešťastie podčiarkol úvodný debakel 0:4, vylúčenie Pepeho a zranenia dvojice hráčov Fabio Coentrao – Hugo Almeida. Vyzerá to tak, že mužstvo okolo CR7 bude rado aj za osemfinále a Ronaldo za aspoň jeden presný zásah...

Vzhľadom na kvalitu kádra bolo už vopred jasné, kto bude mať k majstrovskému titulu bližšie a potvrdilo sa, že to bude Messiho družina. Leo má už na konte aj presný zásah, zatiaľčo Ronaldo nedokázal v zápase s Nemeckom obstreliť ani múr tvorený z jedného jediného hráča! Ronaldo tromfne Messiho na svetovom šampionáte iba v jednom – vyroní viac sĺz. Inak nie je pre Messiho žiadna konkurencia, argentínsky futbalový boh si bude musieť pri boji o honor najlepšieho strelca majstrovstiev sveta skôr poradiť s kanoniermi z Holandska, Nemecka či Brazílie. Podarí sa mu to?

ANKETA: Máte radšej Cristiana Ronalda alebo Lionela Messiho?

  • Cristiano Ronaldo

    60%

  • Lionel Messi

    20%

  • Obaja sú to vynikajúci futbalisti

    20%

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články