Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trojica Slovákov opúšťa Sláviu

Slovenskí futbalisti Matúš Čonka a Milan Bortel nebudú pokračovať v kariére v českom klube Slavia Praha
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V stredu do prípravy na novú sezónu nenastúpi ani brankár Kamil Čontofalský, ktorý nepredĺžil s klubom zmluvu. V utorok o tom informovali české médiá, podľa ktorých sa 13. tím uplynulej sezóny Gambrinus ligy zároveň rozlúčil aj so službami Maria Ličku a Juhoafričana Keegana Ritchieho. Kariéru ukončil brankár Radek Černý.

V Slavii celkovo končí sedem hráčov. Bývalý slovenský reprezentačný brankár Čontofalský sa lúči s jej dresom po troch rokoch. Do Prahy prestúpil v roku 2011, v uplynulej sezóne, v ktorej Slavia do posledného kola bojovala o záchranu, zasiahol vinou zranenia iba do šiestich ligových zápasov. Klub sa chce od nového ročníka spoliehať na mladších gólmanov.

Dvadsaťtriročný obranca, bývalý mládežnícky reprezentant SR Čonka začal kariéru v Lokomotíve Košice, odkiaľ v roku 2006 zamieril ešte ako dorastenec do MFK Košice. Do Slavie putoval v zimnom prestupovom období sezóny 2011/2012, pričom so "zošívanými" podpísal trojročný kontrakt. O štyri roky starší stopér Bortel futbalovo vyrastal v Dubnici, do Slavie Praha prišiel v decembri 2012 zo Zlatých Moraviec. Okrem toho v minulosti obliekal aj dresy talianskych tímov Manduria Calcio, Manfredonia Calcio, Catania Calcio, Spal 1907, do Zlatých Moraviec prišiel cez Sereď.

V Slavii v minulom ročníku okrem Čontofalského, Bortela a Čonku pôsobili zo Slovákov aj Martin Dobrotka, Matej Rakovan, Martin Juhar a Dávid Škutka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články