Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čierne hviezdy vyzvú do boja Američanov

Presne o polnoci si svoju šampionátovú premiéru odkrútia futbalisti USA, ktorí sa o tri body pobijú s Ghanou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ghana s USA odohrala dva zápasy, obidva boli počas majstrovstiev sveta. Prvý sa v roku 2006, v základnej skupine, skončil víťazstvom Afričanov 2:1, druhý vyhrali taktiež, no vtedy bojovali o štvrťfinále, keď vyhrali 2:1 po predĺžení.

Ghana je nabitá hviezdami a má výborne vyvážený káder. Staršie hviezdy ako Essien, Muntari doplňujú mladé pušky a to dáva Ghane šance na postup zo skupiny. Avšak proti nim bol žreb, ktorý im do skupiny vyžreboval Nemecko a Portugalsko, čo pre nich bude tvrdý oriešok. „Minulý šampionát sme skončili vo štvrťfinále, teraz môžeme ísť pokojne ďalej. Musíme však hrať disciplinovane a ísť od zápasu k zápasu,“ prehlásila hviezda tímu Kevin Prince Boateng. Práve na neho sa budú v strede poľa spoliehať.

Američania odohrajú svoj 30. zápas na majstrovstvách sveta, tretí v poradí proti tímu z Afriky. Posledný prehrali práve s Ghanou v smolnom osemfinále. Ich nestarnúca hviezda Landon Donovan povedal, že tento rok urobia všetko preto, aby minimálne zopakovali výsledok z minulého šampionátu.

Miernym favoritom sú Afričania s kurzom okolo 2,5, na výhru USA sa kurz pohybuje okolo čísla 3.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články