Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česko v náročnej skupine, Vrba: "Najťažší zápas bude ten úvodný"

PRAHA - Česká reprezentácia sa pri dnešnom žrebe ME 2016 dostala do poriadne náročnej skupiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverencov trénera Pavla Vbru preveria v skupine D Španielsko, Turecko a Chorvátsko. Práve proti obhajcovi odštartujú český futbalisti svoje účinkovanie na turnaji a Vrba si myslí, že práve tento zápas bude najťažší. "Španielsko je samozrejme veľmi ťažký súper a znovu bude patriť k favoritom celého turnaja. Veľmi som ho do skupiny nechcel, ale to som tiež nechcel pred kvalifikáciou ani Holandsko. Španieli mali na posledných turnajoch vždy len tie najvyššie ambície a to by nás malo motivovať," prezradil po žrebe Vrba.

Známym protivníkom bude Turecko, s ktorým Česi bojovali o postup v kvalifikačnej skupine. Turci dokonca posledný vzájomný zápas v Prahe vyhrali. "Turecku máme z poslednej kvalifikácie čo vracať. Smaozrejme sa vzájomne veľmi dobre poznáme, a tak som si ich veľmi do skupiny neprial," povedal. Posledného súpera v skupine prirovnal úspešný tréner k Srbsku, s ktorým sa stretli v novembri v prípravnom zápase. "Chorvátsko má výborných hráčov v top kluboch. Čaká nás veľa práce, musíme naštudovať hru Španielov a Chorvátov. Chceme máť pre našich hráčov maximum informácii," dodal.

Žreb pozorne sledoval aj jeden z najskúsenejších hráčov Vrbovho mužstva, brankár Petr Čech. "Skupina je veľmi ťažká, ale keďže sme boli v treťom koši, dalo sa to čakať. Všetko sú to futbalové krajiny s veľkou krajinou, nečaká nás nič jednoduchého. Ani do jedného zápasu nepôjdeme ako favorit, takže na nás nebude ležať taký tlak. Pre fanúšikov aj nás to je veľmi atraktívna skupina, z ktorej sa budeme snažiť postúpiť," povedala jednotka londýnskeho Arsenalu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fotbal.cz

Diskusia

Podobné články