Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zrodí sa senzácia na úkor Francúzska?

Bez zraneného Franka Riberyho, no s uzdraveným Karemom Benzemom nastúpia francúzski futbalisti na úvodný zápas na MS v Brazílii proti Hondurasu. Duel sa na štadióne v Porto Alegre začne v nedeľu o 21.00 SEČ, ďalšími účastníkmi F-skupiny sú Ekvádor a Švajčiarsko.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Francúzi sa chcú v krajine samby a kávy rehabilitovať za neúspešné vystúpenie z MS 2010 v JAR, kde skončili už v základnej skupine. "Máme kvalitný tím s hráčmi, ktorí pôsobia v popredných európskych kluboch. Som presvedčený, že katastrofálne vystúpenie z Južnej Afriky sa nezopakuje. Na futbale je krásne to, že sa v ňom často stávajú neočakávané veci. V baráži nás po prehre 0:2 v úvodnom zápase na Ukrajine už mnohí odpisovali, no dokázali sme sa zomknúť a v domácom prostredí sme si vybojovali postup na šampionát. Prekvapili sme mnohých a myslím si, že o prekvapenie sa môžeme postarať aj v Brazílii," povedal pre oficiálnu stránku MS obranca Liverpoolu Mamadou Sakho.

Francúzi v generálke na MS rozstrieľali Jamajku 8:0 aj vďaka dvom gólom Benzemu. Útočník Realu Madrid sa zotavil zo zranenia slabín, ktoré si obnovil vo finále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid (4:1 pp). "Neľutujem, že som proti Atleticu nastúpil. Bolo tam riziko, že prídem o šampionát v Brazílii, no takýto zápas som si nemohol nechať ujsť. Neurobil som žiadnu chybu. V stredu som po zranení prvýkrát naplno trénoval a ak mi dá tréner Didier Deschamps šancu, som pripravený pomôcť národnému tímu k zisku troch bodov."

Honduras v príprave prehral s Tureckom aj s Izraelom, s účastníkom MS Anglickom však uhral bezgólovú remízu. Wilson Palacios zo Stoke City tvrdí, že jeho tím môže zaskočiť majstrov sveta z roku 1998. "Náš tréner Luis Fernando Suarez nám na videu ukazoval posledné zápasy Francúzov. Máme o nich dosť informácii, zatiaľ čo oni nás príliš nepoznajú, to môže byť naša výhoda. Myslím si, že môžeme prekvapiť, naším cieľom je postúpiť zo základnej skupiny," nechal sa počuť 29-ročný stredopoliar.

F-skupina, 1. kolo:

Francúzsko - Honduras, nedeľa 21.00 SELČ, Porto Alegre, Estadio Beira-Rio

pravdepodobné zostavy:

Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena, Benzema, Griezmann

Honduras: Valladares - Figueroa, Bernardez, Izaguirre, W. Palacios - Chavez, Bengtson, Garrido, Costly, Epinoza - Beckeles

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články