Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kostarika porazila nevýrazný Uruguaj

Futbalisti Uruguaja nezvládli rolu favorita a v sobotňajšom zápase D-skupiny MS v Brazílii prehrali s Kostarikou 1:3. Skomplikovali si tak šance na postup do osemfinále, pre ich súpera zo stredoamerickej oblasti je víťazstvo jedným z najcennejších v histórii.
Zdroj:
Zdieľajte:

Uruguaj nastúpil na úvodný zápas na šampionáte v pozícii veľkého favorita a to aj napriek tomu, že jeho nedoliečený kanonier Suarez ho sledoval iba z lavičky náhradníkov. Jeho absencia sa negatívne odrazila na útočnej sile "Urus", keď Cavanimu s Forlanom ich kolega chýbal do kombinácie. Zato Kostaričania pôsobili nebojácne, sympaticky sa pokúšali hroziť smerom dopredu, ale vážnu šancu si nevytvorili. Po štvrťhodine sa v šestnástke Kostariky odrazila lopta ku Cavanimu, ktorému však vo výhodnej pozícii dobre nesadla. V 22. minúte Diaz v šestnástke stiahol naskakujúceho Lugana a rozhodca správne nariadil jedenástku pre Uruguaj, ktorú premenil Cavani - 1:0. Uruguaj mohol zvýšiť vedenie krátko pred odchodom do šatní. Duarte zblokoval Forlanovu strelu a brankár Navas mal čo robiť, aby loptu končekmi prstov vytlačil na roh.

V 50. minúte mal obrovskú šancu Duarte, ktorý si naskočil na Bolanosov center, ale Muslera reflexívnym zákrokom rukou zabránil gólu. Kostarika sa o štyri minúty dočkala odmeny za svoju aktivitu. "Los Ticos" predviedli kolektívnu akciu ako vystrihnutú z učebnice futbalovej moderny, na jej konci bol pohotový Campbell - 1:1. Už čoskoro prišiel druhý šok pre juhoamerického favorita. Duarte po centri Bolanosa tentoraz hlavou uspel proti Muslerovi a senzačný obrat bol na svete - 1:2. Uruguaj pykal za laxný prístup, keď po získaní vedenia začal hrať udržiavací futbal. V jeho systéme absentovala myšlienka a individualita, ktorá by zmenila dej. V 70. minúte síce prekonal hluchú pasáž hlavičkou Cavani, ale mieril len do miesta, kde stál pripravený brankár Kostariky. Trénerovi Kostariky vyšiel ťah so striedaním Urenu, ktorý v 84. minúte strelou popri vybiehajúcim Muslerovi definitívne pochoval nádeje Uruguaja na zisk čo i len bodu - 1:3. V samom závere ešte vytiekli nervy M. Pereirovi, ktorý videl za svoju "kosačku" na Campbella červenú kartu.

D-skupina, 1. kolo:

Uruguaj - Kostarika 1:3 (1:0)

Góly: 24. Cavani (z 11 m) - 54. Campbell, 57. Duarte, 84. Urena. ŽK: Lugano, Gargano, Caceres, ČK: 90.+4 M. Pereira (Uruguaj). Rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), 45.000 divákov.

Uruguaj:

Muslera - M. Pereira, Lugano, Godin, Caceres - Stuani, Arevalo, Gargano (60. A. Gonzalez), Rodriguez (76. Hernandez) - Forlan (60. Lodeiro), Cavani

Kostarika:

Navas - Gamboa, Duarte, G. Gonzalez, Umana, Diaz - Ruiz (83. Urena), Borges, Tejeda (75. Cubero), Bolanos (89. Barrantes) - Campbell

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články