Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Grécku krízu v ofenzíve využila Kolumbia na tri body

Gréci vo svojom premiérovom zápase na MS 2014 v Brazílii mali lepšie držanie lopty ako súper a dokonca ho aj prestrieľali. Brankára Ospinu však neprekonali, Gekas netrafil ani prázdnu bránu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kolumbiu čakalo v Belo Horizonte prakticky domáce prostredie, na tribúnach štadióna dominovala jasná žltá farba. Juhoameričanov najskôr nabudilo oduševnené spievanie hymny a eufóriu následne preniesli aj na ihrisko. Na súpera vyleteli ako osy a v 5. minúte išli do vedenia: Cuadradov center z pravej strany našiel v strede šestnástky nabiehajúceho Armera, ktorého strelu ešte tečoval Manolas a lopta sa do šťastím dokotúľala do gréckej brány - 1:0. Gréci zvyknutí hrať proti súperom psychologickú defenzívnu vojnu boli zrazu nútení zmeniť taktické plány a začať hrať ofenzívnejšie. V 28. minúte mohol vyrovnať Torosidis, ktorý prehlavičkoval Yepesa a lopta len tesne minula bránu Kolumbie. Najväčšiu príležitosť mal v 45. minúte Kone, ktorý spoza šestnástky natiahol Ospinu, kolumbijský brankár jeho strelu s námahou vyrazil na roh. Juhoameričania po rýchlom góle prepustili iniciatívu súperovi, ten však nemal v prvom polčase presnú mušku.

V 50. minúte tvrdo vypálil Rodriguez, vyprášil však iba rukavice Karnezisa. O osem minút neskôr Aguilar šikovne predĺžil roh na Gutierreza a tomu zblízka pred prázdnou bránou stačilo len nastaviť správne nohu - 2:0. Kolumbijskú radosť mohol o chvíľu schladiť Gekas, pred prázdnou bránou však hlavičkoval trestuhodne len do brvna. Gréci sa pokúsili vykresať nádej striedaniami. Na ihrisko sa dostal kanonier Mitroglou, ale obávaný kanonier z jesene zapadol iba do súkolia priemerných výkonov majstrov Európy z roku 2004. V 85. minúte Samarasov pokus letel tesne vedľa pravej žrde a na viac sa Gréci nezmohli. Kolumbia aj bez kanoniera Falcaa, ktorý na šampionát necestoval pre zranenie, vstúpila do šampionátu víťazne a posilnila si vyhliadky na postup do osemfinále. V závere ešte prikrášlil jej víťazstvo rozdielom triedy Rodriguez - 3:0.

C-skupina, 1. kolo:
Kolumbia - Grécko 3:0 (1:0)
Góly: 6. Armero, 60. Gutierrez, 93. Rodríguez
ŽK: Sanchez - Papastathopoulos, Salpingidis
Rozhodovali: Geiger - Hurd, Fletcher (všetci USA)
58.000 divákov

Zostavy:
Kolumbia: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero (74. Arias) - Sanchez, Aguilar (69. Mejia) - Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo - Gutierrez (76. Martinez)
Grécko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas - Maniatis, Kone (78. Karagounis) - Salpingidis (57. Fetfatzidis), Katsouranis, Samaras - Gekas (64. Mitroglou)

Ďalší zápas na šampionáte odohrá Kolumbia vo štvrtok 19. júna o 18.00 SELČ v Brasilii proti Pobrežiu Slonoviny, Gréci nastúpia o šesť hodín neskôr v Natale proti Japonsku.

Zdieľajte:
Pridal: Mišo Iks
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články