Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rozstriela Suaréz Kostariku?

Dneska o 21:00 sa odohrá zápas medzi Uruguajom a Kostarikou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvojnásobný futbalový majster sveta z Uruguaja bude v jeho prvom súboji D-skupiny proti Kostarike favoritom vo Fortaleze, ale stratou pre neho je určite neúčasť kanoniera FC Liverpool Luisa Suareza. Najlepší strelec anglickej Premier League v minulej sezóny (31 gólov v 33 zápasoch) po operácii kolena šancu nastúpiť ešte nedostane, proti ďalším súperom v skupine Taliansku a Anglicku by však už nemal chýbať.

Kostarika ešte nikdy v ôsmich vzájomných zápasoch "Urus" nezdolala, šesťkrát prehrala a dvakrát remizovala. Je outsiderom celej skupiny a mala aj veľké problémy so zraneniami hráčov pred turnajom. Prišla o najlepšieho obrancu Bryana Ovieda (FC Everton), aj najlepšieho strelca v kvalifikácii Alvara Saboria. Ďalší obranca zo základu Heiner Mora si už v Brazílii na tréningu zlomil nohu a kolumbijský tréner Jorge Luis Pinto ho musel nahradiť Daveom Myrieom. Mladý tím síce disponuje solídnou defenzívou, ale má problém v efektivite zakončenia. Najväčšou hviezdou je brankár Keylor Navas zo španielskeho Levante, v útoku by mal zaujať útočník Olympiakosu Pireus Joel Campbell.

Uruguaj má na Brazíliu dobré spomienky, v roku 1950 po pamätnej výhre 2:1 na "kanárikmi" získal zlato. Tréner Oscar Tabarez pri neúčasti Suareza vsadí zrejme na duo Edinson Cavani a Diego Forlan. Cavani má za sebou úspešnú sezónu v Paríži St. Germain. Už 35-ročný Forlan priviedol jeho mužstvo k 4. miestu na MS 2010 v JAR a ocenili ho za to Zlatou loptou pre najlepšieho hráča šampionátu. Hoci hrá "len" za japonský Cerezo Osaka, je stále najlepším strelcom národného tímu na MS a na konte má aj najviac duelov v reprezentačnom drese. Pred turnajom, podobne ako pred štyrmi rokmi, absolvoval špeciálny tréningový program, aby bol na 100 percent pripravený. "Požiadali sme Diega, aby bol takým lídrom ako pred štyrmi rokmi. Hoci čas plynie a to je poznať na každom. Teraz má ale dvere pri neúčasti Suareza otvorené a v prípravných zápasoch vyzeral veľmi dobre," povedal Tabarez. Forlan vynechal jeden tréning pre žalúdočné problémy, ale už je v poriadku.

Zápas v Castelao aréne povedie ako hlavný rozhodca Nemec Felix Brych. V druhom súboji 1. kola skupiny sa bude hrať šláger celých MS Anglicko - Taliansko.

D-skupina, 1. kolo:

URUGUAJ - KOSTARIKA, sobota o 21.00 SELČ, Castelao arena, Fortaleza, hlavný rozhodca: Felix Brych (Nem.)

pravdepodobné zostavy:

Uruguaj: Muslera - M. Pereira, Lugano, Godin, Caceres - Arevalo Rios, Gargano, Stuani, Rodriguez - Forlan, Cavani

Kostarika: Navas - Gamboa, Gonzalez, Umana, Duarte, Diaz - Cubero, Borges, Ruiz, Urena - Campbell

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články