Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bude to dnes výhra samurajov alebo sa budú tešiť „Drogbovci“?

O 3:00 nášho času nás čaká ďalší zápas tohtoročných MS vo futbale medzi Pobrežím Slonoviny a Japonskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Títo dvaja súperi sa stretli celkovo 3-krát, avšak na pôde MS to bude ich premiéra. Japonsko sa môže tešiť lepšej bilancii, keď vyhralo 2-krát a raz prehralo s týmto africkým súperom. Japonci zatiaľ proti africkému tímu na MS neprehrali. Odohrali 2 zápasy, a to v roku 2002 nad Tunisom 2:0 a 2010 nad Kamerunom 1:0. Najväčšia náhoda je, že obidva tieto zápasy sa odohrali 14.6., čo je mimochodom aj dátum ich dnešného zápasu (na Slovensku už bude 15.6).

Japonci prišli na šampionát v dobrej nálade a už pred jeho začiatkom predznamenali, že skupina nebude ich konečná stanica. Tréner Alberto Zaccheroni, ktorého volajú „Zac“ povedal, že ich cieľom je postúpiť zo základnej skupiny a ďalej už je možné všetko. Japonci sa budú spoliehať hlavne na duo Kagawa-Honda, ktorí by mali byť hlavnými ofenzívnymi ťahúňmi Japonska.

Na druhej strane sa slony môžu pochváliť ofenzívnym arzenálom hráčov ako Drogba, Gervinho, Yaya Touré, Bony či Kalou. Tréner Sambri Lamouchi sa paradoxne lúčil so svojou reprezentačnou kariérou proti Japonsku, keď ich zdolal so svojím Francúzskom 5:0. Slonov pred šampionátom trápili rôzne zranenia, no tie sa zdajú byť zažehnané. „Niektorí hráči mali zdravotné problémy, no teraz je všetko v poriadku. Vďaka skvelému lekárskemu tímu hráči rehabilitovali a dnes sú pripravení na 100%,“ povedal tréner.

Stávkové kancelárie tipujú na víťaza Pobrežie Slonoviny, ktoré je písané v zápise ako domáci tím. Ich silu ohodnotili kurzom 2.70, avšak Japonskú kurzom iba 2.88. Pre tých čo si vstanú v noci aby si pozreli, či nám vyšiel tip na tento zápas tipujeme výsledok 2:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články