Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Squadra azzura sa pokúsi skrotiť anglických levov.

Už dnes o polnoci nastúpia futbalisti Talianska proti Anglicku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dnes to bude v poradí 25. zápas týchto dvoch súperov, avšak iba druhý na pôde MS. Ten prvý sa odohral na MS v roku 1990 v zápase o 3. miesto, kde Taliani dokázali zdolať svojho súpera 2:1. Vzájomnú bilanciu taktiež vedú borci z Apeninského polostrova. Angličanov dokázali zdolať 9-krát, no prehrali s nimi 8-krát (bilanciu doplňuje taktiež 7 remíz).

Pre Talianov sa skončil minuloročný šampionát balamážou, keď v skupine s Paraguajom, Novým Zélandom a SLOVENSKOM skončili na 3. mieste v skupine. Angličania minulý rok stroskotali na neskorších bronzových medailistoch z Nemecka po góle Franka Lamparda na 2:1, ktorý však nebol uznaný.

Oba tímy pôjdu do zápasu s odhodlaním a hlavne chuťou po víťazstvu čo potvrdzujú aj slová kapitána levov, Stevena Gerrarda: “Bude to boj. Ak si niektorí myslia, že sa stiahneme dozadu a budeme čakať čo sa stane, je na omyle. Máme svoju koncepciu hry, ktorú sa budeme snažiť dodržať a určite nie je defenzívna,“ nechal sa počuť 34 ročný anglický stredopoliar. Tréner talianov Cesare Prandelli povedal: „ Angličania sú veľmi silný ako po fyzickej, tak po psychickej stránke. Navyše majú skvelých útočníkov, ktorí sú technicky na veľmi vysokej úrovni. Kľúčom k úspechu bude ovládnuť stred poľa, o čo sa budeme pokúšať.“

Kurzy na obidva tímy sa pohybujú okolo 2.88, remíza 3.00. Je veľmi ťažké odhadnúť výsledok tohto zápasu, pretože stať sa môže hocičo (včerajší zápas Holandska so Španielskom je toho skvelým príkladom). Stránka futbalovysvet.sk tipuje výsledok zápasu 1:0 pre Anglicko. Zápas je naplánovaný na 00:00 nášho času.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články