Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kanárici zvládli úvod, avšak s komplikáciami

Aj keď výsledok 3:1 nasvedčuje hladký priebeh zápasu, opak bol realitou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už v 7. minúte "červeno-bieli" pohrozili nepríjemným centrom, na ktorý si naskočil Olič, no mieril vedľa brány. O 4 minúty neskôr padol prvý gól tohtoročných MS, keď si prízemný center zrazil do vlastnej brány Marcelo. Domáci zvýšili obrátky a útočili do skvelo organizovanej defenzívy Chorvátska, avšak bez závažnej šance. Tá prišla až v 29. minúte a hneď sa skončila gólom, o ktorý sa postarala domáca hviezda Neymar, keď presnou strelou k pravej tyči prekonal brankára Pletikosu. Po góle sa však oba tímy upokojili a do polčasu sa nič výrazné nestalo.

Druhý polčas začal podobne ako skončil ten prvý, no hra sa začala viac vyostrovať. Šance sa prelievali z jednej strany na druhú, no nejaký vážnejší vzruch nenastal, až kým v 70. minúte prišiel "faul" Lovrena na Brazílčana Freda. Rozhdoca posúdil zákrok ako penaltový, no väčšina bude so mnou súhlasiť, ak napíšem, že Fred by si svojím hereckým výkonom pri tom zákroku zaslúžil aj Oscara (nie toho brazílskeho). Po premenenej penalte Neymara, prišiel brazílsky útlm a zväčša sa hralo na brazílskej polovici ihriska. Chorváti búšili do obrany vedenej duom z parížskeho Saint-Germain, Thiagom Silvom a Davidom Luizom, no gólový efekt to nemalo. Naopak po rýchlej individuálnej akcii a prieniku do súperovej unavenej obrany Brazílčan Oscar zvýšil na konečných 3:1 pre domácu Brazíliu. To už bežala 91. minúta a rozhodca zápas ukončil.

Suma sumárum, Brazília vyhrala zápas, no Chorváti vyhrali srdcia fanúšikov po celom svete. Tento zápas nám naznačil, že ani taký favorit ako Brazília to nebude mať ľahké a čo nás teší omnoho viac, čakajú nás napínavé MS s množstvom prekvapení.

A-skupina, 1. kolo:

Brazília - Chorvátsko 3:1 (1:1)

Góly: 29. a 71. (z 11 m) Neymar, 90.+1 Oscar - 11. Marcelo (vlastný). ŽK: Neymar, Luiz Gustavo - Čorluka, Lovren. Rozhodovali: Nišimura - Sagara, Nagi (všetci Jap.), 62.600 divákov

Brazília: Cesar - Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo - Paulinho (63. Hernanes), Luiz Gustavo - Oscar, Neymar (88. Ramires), Hulk (68. Bernard) - Fred

Chorvátsko: Pletikosa - Srna, Čorluka, Lovren, Vrsaljko - Rakitič - Perišič, Modrič, Kovačič (61. Brozovič), Olič - Jelavič (78. Rebič)

Video zo zápasu si môžete pozrieť tu:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články