Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Košice sa dočkajú skôr ako Bratislava: Na východe začína výstavba nového štadióna!

KOŠICE - Stavenisko, na ktorom vyrastie nový futbalový štadión v Košiciach, odovzdali v stredu dodávateľom stavby. Prvým krokom bude archeologický prieskum, po ktorom bude nasledovať výkop základov futbalovej arény. Na novom košickom štadióne s kapacitou 9080 divákov by sa prvýkrát malo hrať v sezóne 2017/2018. Informoval denník Košice:dnes.
Zdroj: fcvss.sk
Zdieľajte:

Výstavba nového štadióna by mala stáť približne 15 miliónov eur, z ktorých 4 milióny získalo mesto od Slovenského futbalového zväzu. "Žiadosť o poskytnutie finančnej dotácie bola podaná v riadnom termíne. Bola splnená aj podmienka začatia prác na stavbe, preto nehrozí, že by mesto o dotáciu mohlo prísť," uviedla hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Ako informoval denník Košice:dnes, výstavba by mala trvať približne dva roky. "25. novembra 2015 bolo odovzdané stavenisko a začali prípravné práce pre archeologický prieskum daného územia. Na príprave územia stavby Košická futbalová aréna pre vykonanie archeologického výskumu nariadeného Krajským pamiatkovým úradom Košice sa podieľajú tri spoločnosti: Triglav Archeologická spoločnosť s.r.o., BOBEK – realizácia stavebných objektov spol. s.r.o., a Správa mestskej zelene v Košiciach." povedala Šnajdárová.

Košická futbalová aréna vyrastie vo Všešportovom areáli medzi budovami obchodného centra Mercury Market, Cassosportom a Blšákom. Trávnik futbalového štadióna, ktorý bude spĺňať podmienky UEFA, bude vyhrievaný. Parkovisko, ktoré bude súčasťou výstavby, bude mať kapacitu 270 miest.

Košice sa tak dočkajú nového štadióna skôr ako bratislavský Slovan, ktorého výstavba je zatiaľ nekonečná cesta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články