Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najdrahších reprezentácií Európy

V Európe sa ukončili kompletné kvalifikačné boje o EURO 2016, záverečný turnaj šampionátu sa uskutoční vo Francúzsku. My sa dnes pozrieme na to, ktoré reprezentácie sú najhodnotnejšie.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Pri prezeraní hodnôt jednotlivých reprezentácií sme si všimli veľa zaujímavostí a mnohé čísla nás prekvapili. V tejto časti sa ale budeme venovať len najdrahším reprezentáciám. Vychádzali sme s hodnôt ktoré uvádza transfermarket.

10. Turecko – 161,50 mil. eur

Poslednou krajinou v rebríčku 10 najhodnotnejších reprezentácií šampionátu je Turecko. Absolútnou TOP star tejto reprezentácie je Arda Turan, ktorý má hodnotu 35 mil. eur. Nemôžeme vynechať ani Hakana Calhanoglu s hodnotou 18 mil. eur. Nuž, uvidíme, ako si temperamentní Turci poradia s veľkou konkurenciou na šampionáte. Každopádne vieme, že sú schopní konkurovať každému.

9. Poľsko – 174 mil. eur

O čosi málo nižšiu hodnotu má Poľsko, pri ktorom už tá suma vyzerá reálnejšie, i keď táto reprezentácia spadá do kategórie neobjektívnych. Totiž, 70 mil. eur z hodnoty tvorí Robert Lewandowski. Po ňom je Grzegorz Krychowiak s 25 mil. eur. Každopádne, Poľsko má mnoho kvalitných hráčov a uvidíme, ako sa popasujú so súpermi na šampionáte.

8. Wales – 174, 10 mil. eur

Ďalšia z kategórie uletených hodnôt. Iste tušíte, že na vine je Gareth Bale (80 mil. eur) a Aaron Ramsey (28 mil. eur). V prípade ak by sa títo dvaja zranili, Wales by pravdepodobne šiel na šampionát s kádrom v hodnote 66 mil. eur, čo je niekde na úrovni Albánska alebo Česka. Tak uvidíme, ako to celé dopadne.

7. Portugalsko – 300 mil. eur

Táto suma je možno opäť trošku nespravodlivá voči ostatným reprezentáciám. Nič sa ale nemení na tom, že by ostali na siedmom mieste. 110 miliónov z celkovej sumy tvorí Cristiano Ronaldo. Ďaleko za ním nie je nikto, až oveľa nižšie potom William Carvalho s hodnotou 26 mil. eur a Joao Moutinho s hodnotou 20 mil. eur. Uvidíme, ako teda Portugalsko v ťažkej konkurencii uspeje.

6. Taliansko – 334,5 mil. eur

Taliansko bude pravdepodobne štartovať na EURO so šiestou najhodnotnejšou reprezentáciou. Taliansko sa môže spoľahnúť predovšetkým na Claudia Marchisia s hodnotou 30 mil. eur, na jeho tímového kolegu Leonarda Bonucciho s hodnotou 26 mil. eur alebo na hviezdu Lazia Rím Antonia Candreva s hodnotou 27 mil. eur.

5. Anglicko – 336,5 mil. eur

Anglicko. Kolíska futbalu. No na reprezentačnej úrovni sa dlhé roky strácajú. Kvalifikačnú skupinu však vyhrali dominantne bez straty jediného bodu a na EURO si jednoznačne pôjdu pre titul. Pomôcť by im k tomu mal 20 ročný Raheem Sterling s hodnotou 50 mil. eur, či Wayne Rooney s hodnotou 40 mil. eur. Výnimkou nie je ani Jordan Henderson s hodnotou 28 mil. eur.

4. Francúzsko – 402 mil. eur

Od domácej reprezentácie sa bude očakávať len 1. miesto. Ako sa vyrovná s tlakom výber, ktorý bude krajinu reprezentovať na šampionáte, nevedno. Ak si hráči ako Paul Pogba (55 mil.), Karim Benzema (50 mil.) či Antoine Griezmann (45 mil.) udržia svoju formu a pridajú sa k nim ostatné hviezdy, majstrovský cieľ by nemusel byť nereálny.

3. Belgicko – 435 mil. eur

Reprezentácia, ktorá zažíva doslova nevídané výsledky. Zlatá generácia predurčuje Belgicko ako kandidáta na titul kráľa Európy. Eden Hazard (70 mil.), Kevin De Bruyne (60 mil.) či Christian Benteke (35 mil.). To je len malá časť famóznych hráčov, ktorých Belgicko má. Všetci sme tak plní očakávania, čo nám Belgicko na šampionáte ukáže.

2. Španielsko – 541,00 mil. eur

Druhá najdrahšia reprezentácia je tá španielska. Niet sa čo čudovať. Španielsko zažíva úžasnú generáciu, ktorá vyhrala EURO dvakrát po sebe a nepochybne idú aj v roku 2016 za triumfom, so snahou spečatiť hattrick. Ak sa pozriete na cenové zloženie kádra, mnohých možno prekvapí, že najdrahším kúskom je 54-miliónový Koke. Vo veku 23 rokov je to slušná vizitka. Podobne je na tom o 5 rokov starší Cesc Fabregas, aj o 4 roky starší Diego Costa. V kádri ale nájdeme mnoho ďalších hviezd, ktoré majú obrovskú hodnotu.

1. Nemecko – 542,50 mil. eur

Určiť trhovú hodnotu aktuálnych majstrov sveta nebolo také jednoduché, nakoľko majú veľké množstvo hráčov, ktorých môžu rotovať. Pri približnej predstave, kto asi môže odcestovať na EURO, sme dospeli k odhadnutej, hore uvedenej sume. Absolútne najdrahším hráčom je Thomas Müller, ktorý ma hodnotu 75 mil. eur. V bráne sa zase môžu spoľahnúť na Manuela Neuera s hodnotou 45 mil. eur a v strede poľa na Marca Reusa s hodnotou 45 mil. eur. Nemecko tak pravdepodobne bude štartovať s najdrahším kádrom.

Máme za sebou krátke zhodnotenie 10 najdrahších reprezentácií - samozrejme z tých, ktoré sa prebojovali na šampionát. Výsledné hodnoty sa nedajú určiť úplne presne, nakoľko tréneri povolávajú stále nových hráčov. Uvidíme teda, ako sa vykryštalizujú výbery do začiatku záverečného turnaja. Pred nami je ešte viac ako polovica klubovej sezóny. Hodnoty hráčov môžu narásť i klesnúť, hráči sa môžu zraniť alebo uzdraviť. A uvidíme, či sa ešte neobjaví nejaký nový extra talent. Každopádne, tešíme sa na šampionát, pretože tento rok to bude výnimočné futbalové divadlo.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarket.com

Diskusia

Podobné články