Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Finálové repete medzi Oranjes a La Rojou

Najväčší futbalový sviatok je v plnom prúde a mi vám prinášame exluzívny preview jedného z TOP zápasov základných skupín.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Španielsko vs. Holandsko

Obhajca proti porazenému, trojnásobný víťaz proti kádru bez zlata. Minuloročné finále sa opakuje, možno malé deja vu sa vám naskytne pri pohľade na súperov v skupine B. Keď pred 4 rokmi Holandsko vyradilo našich chlapcov tak sa dostali až do finále, kde sa proti nim postavila reprezentácia Španielska. V tom finále až v predĺžení rozhodol o triumfe La Roji Andrés Iniesta.

Obaja súperi postúpili do Brazílie z 1.miesta vo svojich kvalifikačných skupinách bez jedinej prehry. Kádre sú plne nabité a ponúkajú nám aj nové talenty nielen z domácich líg. Obhajca z MS dokázal o 2 roky neskôr vyhrať aj ME 2012, takže Španieli sú jednoznačne strašiak číslo 1, od brankára Casillasa a obranný val Ramosa a Piqueho cez géniov Iniestu či Alonsa až po Davida Villu či novopečeného Španiela Diega Costu. To všetko je Španielsko. Väčšinu možno prekvapila nenominácia mladej hviezdičky Realu Madrid, Isca, ktorý ale miesto uvoľnil skúseným vlkom ako Fabregas, David Silva či Santi Cazorla. Naopak miesto si zaslúžil majster La Ligy, Koke. Španieli majú veľkú ofenzívnu silu, ktorá bude jedna z najsilnejších na turnaji.

Teraz sa však vráťme k Oranžovým, zverenci budúceho trénera Manchestru United, Lousia Van Gaala, majú La Roji čo vracať. Počas tých 4 rokoch sa toho v kádri veľa zmenilo, Robben sa vyšvihol no Kuijt zostarol. No Holandsko bude vsádzať na mladé nádeje hlavne v ofenzíve, veď ich má v kádri celú kopu. Oranjes majú silu podobne ako Španieli v útoku. Okrem mladých pušiek ako Lens, Fer, Depay či De Guzmán budú hroziť stálice s chuťou zabíjať. Obišlo ich zranenie a na MS vycestovali, vravíme o Arjenovi Robbenovi, K-J. Huntelaar či Robin van Persie. Tulipánov však poskytlo aj nešťastie v podobe zranenia elitného stredopoliara Kevina Strootmana.

Zápas sa bude hrať v piatok o 21:00 v meste Salvador, stávkové kancelárie zatiaľ vypísali kurzy viac naklonené Španielsku, tak uvidíme, či sa zopakuje nadvláda La Roji alebo tulipáni ukážu triedu.

ANKETA: Porazí Španielska La Roja Holandsko ?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet

Diskusia

Podobné články