Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šampionát môže zjednotiť celý svet

Tvrdí prezident FIFA Sepp Baltter.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera budú majstrovstvá sveta "veľkou udalosťou" pre Brazíliu, ktorá môže zjednotiť celý svet.

"To, čo nás spája dnes, zajtra a v ďalšom mesiaci, je láska k tejto krásnej hre. Fanúšikovia chcú byť pri tom, chcú žiť touto atmosférou," uviedol prvý muž svetového futbalu počas otvorenia výročného kongresu FIFA.

Na utorňajšej slávnostnej udalosti sa nezúčastnila prezidentka krajiny Dilma Rousseffová, avšak na otváracom zápase medzi Brazíliou a Chorvátskom by už nemala chýbať. "Rozprávali sme sa spolu aj o tom, že majstrovstvá sveta musia byť veľká udalosť. A to nielen pre Brazíliu, ale pre celý svet," pokračoval Blatter. Vo svojom príhovore sa však vyhol zmienke o situáciách, ktoré vrhali na Brazíliu negatívne svetlo. Nevyjadril sa k ťažkostiam počas príprav šampionátu, ktoré si vyžiadali 11 miliárd dolárov a spôsobili hnev medzi širokou verejnosťou.

Podľa brazílskeho ministra športu Alda Rebela venovala krajina množstvo času do príprav a verí, že "kanárici" budú úspešní aj na ihrisku: "Pracovali sme tvrdo pred šampionátom a dúfam, že ho aj vyhráme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články