Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bayern si poistil 2 hviezdy

Krátko pred začiatkom futbalových MS predĺžilo vedenie nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov spoluprácu s dvojicou svojich opôr. Nové zmluvy s bundesligovým majstrom podpísali nemeckí reprezentanti Philipp Lahm a Thomas Müller.
Zdroj:
Zdieľajte:

Müller uzavrel s klubom nový dvojročný kontrakt, na základe ktorého by mal zostať v Bayerne až do roku 2019. Dvadsaťštyriročný ofenzívny univerzál pôsobí v bavorskom tíme od roku 2000, v posledných dňoch sa jeho meno skloňovalo najmä v súvislosti s interesom Manchestru United.

Tridsaťročný Lahm predĺžil zmluvu o ďalšie dve sezóny, takže v klube by mal zotrvať do roku 2018. Skúsený krajný obranca, ktorý dokáže hrať aj na poste štítového záložníka, hrá v Bayerne s prestávkou od roku 1995.

Informáciu, ktorú ako prvý priniesol denník Bild, potvrdili neskôr v utorok aj predstavitelia mníchovského veľkoklubu. "Philipp aj Thomas sú veľmi dôležitými elementmi Bayernu. Našim farbám zostali verní počas celej svojej doterajšej kariéry a aj v budúcnosti budú hrať v mužstve dôležitú rolu. Sme veľmi šťastní, že sa obaja rozhodli predĺžiť spoluprácu na dlhšie obdobie. Teraz dúfame, že zažijú úspešný šampionát a pomôžu reprezentácii na ceste k titulu. Budeme držať im a celému nemeckému tímu palce," uviedol pre oficiálnu klubovú webstránku predseda predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Lahm, ktorý prišiel do Bayernu ako 11-ročný, priznal, že nikdy neplánoval opustiť klub. "Toto je definitívne môj posledný kontrakt. V Bayerne jedného dňa ukončím profesionálnu kariéru. Vždy to bolo moje želanie," vyznal sa jeden z najlepších obrancov súčasnosti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články