Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 zápasov MS, ktoré určite musíte vidieť

Najväčší futbalový sviatok sa nezadržateľne blíži. Ponúkame Vám zoznam piatich zápasov, ktoré si nemôžete nechať ujsť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Brazília-Chorvátsko (12. júna)

Otvárací zápas každých majstrovstiev sveta vždy púta pozornosť. A keď otvárací zápas zahŕňa hráčov ako Neymar, Luka Modrič, Thiago Silva a Oscar, nemožno si želať nič lepšie. Krajina, ktorá sa pokúša o zisk rekordného šiesteho titulu, začne svoju púť v úvodný deň pred domácimi fanúšikmi. Atmosféra bude elektrizujúca a nevyspytateľný súper z Chorvátska môže domácich "kanárikov" rozhodne potrápiť.

2. Uruguaj-Anglicko (19. júna)

Anglicko prichádza na turnaj opäť s obrovským bremenom očakávaní. Hviezdami nabité kádre mnohokrát zlyhali v kľúčových okamihoch a ani teraz to nebude jednoduché. V skupine ich čakajú Taliani, Uruguaj a Kostarika. Kľúčový bude zápas proti "El Pistolero", čo pri forme Luisa Suareza môže narobiť problémy anglickým šanciam. Hráči "Albionu" ešte Uruguaj nikdy na MS neporazili a ak chcú postúpiť zo skupiny musia to zmeniť.

3. Španielsko-Holandsko (13. júna)

Repríza finále MS 2010. To je rozhodne top dôvod, prečo si tento zápas pozrieť. Holandsko chce odvetu, otázkou je ako sú "oranžoví" pripravení. Španieli majú jediný cieľ - obhajoba. Avšak, mnohí si myslia, že španielska éra tiki-taka futbalu sa skončila a nastal čas pre tímy, ktoré hrajú rýchly futbal.

4. Taliansko-Uruguaj (24. júna)

Toto je zápas, ktorý je skvelým príkladom súboja "Útok vs Obrana". Taliansky gólman Buffon povedal: "Musíte sa riadne potiť aby ste porazili Taliansko". Jeho tvrdenie neprekvapuje, Taliani totiž prešli do finále v roku 2006 s jediným inkasovaným gólom. Uruguajské duo Luis Suarez a Edison Cavani sú pripravení pokoriť vyhlásenú taliansku defenzívu a tento zápas bude rozhodne jedným z najzaujímavejších zápasov skupinovej fázy.

5. Nemecko-Portugalsko (16. júna)

Jeden z najočakávanejších zápasov skupinovej fázy. Pôjde o súboj jedného z najlepších tímov sveta proti jednému z najlepších hráčov sveta. Nemecko ide za víťazstvami ako jeden celok, naopak nádeje portugalských fanúšikov sa upierajú na Cristiana Ronalda. Barážový dvojzápas proti Švédsku ukázal, že Ronaldo si dokáže spraviť na trávniku vlastné ihrisko a ovládnuť zápas. Duel načrtne aj to, kto skončí na prvom mieste v skupine G.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportskeeda.com

Diskusia

Podobné články