Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo: "Neymar doma zažiari"

Podľa Ronalda jeho krajan Neymar dokáže zvládať tlak.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa slávneho brazílskeho futbalistu Ronalda jeho krajan Neymar zažiari na domácom svetovom šampionáte a bude najlepším hráčom finálového turnaja. Niekdajší obávaný kanonier sa domnieva, že krídelník FC Barcelona má všetky predpoklady naplno zažiariť na vrcholnom fóre, pretože okrem svojich schopností už dokáže zvládnuť aj obrovský tlak spojený s majstrovskými očakávaniami.

Dvadsaťdvaročný Neymar sa v rodnej krajine predstaví na svojich prvých majstrovstvách sveta, pričom premiéra ho čaká už 12. júna v Sao Paule v otváracom stretnutí proti Chorvátsku. Po prestupe z FC Santos v roku 2013 zaznamenal za katalánsky veľkoklub celkovo 13 gólov a jedenásť asistencií v zápasoch Primera Division a Ligy majstrov. Ronaldo, ktorý je dvojnásobným svetovým šampiónom so "Selecaom" a s 15 gólmi ešte stále historickým rekordérom v počte strelených gólov na MS, očakáva, že Neymar sa v domácom prostredí presadí.

"Je to veľmi kvalitný futbalista. Neymar je neskutočný chlapec, skvelý futbalista a mladík, ako keď som ja hral prvýkrát na MS v roku 1998. Štyri roky predtým som bol ešte mladší, ale vtedy som nehral," citoval Ronalda internetový portál Goal.com. "Som presvedčený, že bude veľmi pokojný, pretože sa dokáže dobre vyrovnať s tlakom. Vkladáme do neho veľké nádeje, že sa stane najlepším hráčom turnaja a Brazília svetovým šampiónom."

Napriek tomu, že prípravy na svetový šampionát sprevádzali verejné protesty a záležitosti okolo vysokých nákladov na výstavbu štadiónov, Ronaldo je presvedčený, že juhoamerická krajina zorganizuje pozoruhodný finálový turnaj. "Je to fantastické, že máme šampionát v Brazílii, pretože je to najväčšia športová udalosť na našej planéte," povedal trojnásobný víťaz ankety pre Svetového hráča roka. "Zaslúžime si tak turnaj, pretože sme futbalový národ. A teraz pritom svetu ukážeme aj svoju kultúru, ľudí a mestá. Takže je to nádherná príležitosť ukázať Brazíliu celému svetu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články