Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jedenástka najlepších ľavonohých futbalistov

Top
V dnešnom magazíne Vám predstavíme výber tých najlepších futbalistov so silnejšou ľavou nohou, ktorí vytvoria naozaj zaujímavú futbalovú jedenástku a ak by sa stretli v jednom tíme, určite by neboli ako „ľaví“.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár – Thibaut Courtois
Tento mladý brankár Chelsea mal zo začiatku tejto sezóny menšie zdravotné a kartové problémy a preto sa v bráne The Blues zväčša objavoval Asmir Begovič. Belgičan však v každom zápase dokazuje, že je jedným z najlepších brankárov na svete a aj túto sezónu bude určite oporou Mourinhovho mužstva.

Pravý obranca – David Alaba
Aj keď je pre tohto rakúskeho reprezentanta prirodzenejšia ľavá strana obrannej formácie, v našom výbere sa bude musieť prispôsobiť a zrejme viac používať svoju slabšiu, pravú nohu. Alaba však patrí k najlepším obrancom nemeckej Bundesligy a pravý okraj obrany mu určite nebude robiť väčšie problémy, naopak, mohol by využívať svoju dobrú strelu pri prienikoch do stredu ihriska.

Stredný obranca – Giorgio Chiellini
Skúsený taliansky reprezentant je z Juventusu zvyknutý na hru na troch obrancov a presne takúto formáciu sme zvolili aj v našom ľavonohom mužstve. Minulý rok doviedol „starú dámu“ až do finále Ligy majstrov a aj keď to Juve v tejto sezóne v lige zatiaľ škrípe, Chiellini patrí medzi pevné piliere svojho tímu.

Ľavý obranca – Marcelo
Už dlhoročne patrí ľavý okraj madridskej obrany tomuto brazílskemu obrancovi, ktorý produkuje naozaj modernú hru krajného obrancu. Na tomto poste by mu mohol konkurovať jedine David Alaba, ten však v našom magazíne okupuje pravý okraj defenzívy alebo Jordi Alba z Barcelony.

Defenzívny stredný záložník- Nemanja Matič
Ďalším hráčom Chelsea, ktorý sa predstaví v našom výbere je srbský záložník Nemanja Matič. Ten si po príchode z Benficy získal dôveru Josého Mourinha a pravidelne nastupuje v základnej zostave. Jeho prínosom nie je len defenzívna činnosť, ale aj podpora útokov pri ofenzíve modrých. Na jeho post sa núkal ešte záložník PSG Blaise Matuidi.

Ofenzívny stredný záložník – David Silva
Španielsky loptový virtuóz patrí spoločne so Cescom Fabregasom, Juanom Matom a Santim Cazorlom k najlepším španielskym kreatívnym hráčom v anglickej Premier League. V Manchesteri City to dokazuje už niekoľko sezón a s jeho výberom určite musíte súhlasiť.

Ľavý záložník – Mesut Özil
Pri tomto poste by sme mohli uvažovať napríklad o Angelovi Di Mariovi, ten však nemal minulú sezónu príliš vydarenú, alebo Juanovi Matovi, pre ktorého to nie je úplne typický post. To nie je ani pre nemeckého reprezentanta, ktorý však v Arsenale často nastupuje práve na tejto pozícii a pomaly, ale isto, sa dostáva do svojej starej formy a preto si vyslúžil našu dôveru.

Pravý záložník – Douglas Costa
Možno je pre niekoho prekvapením, že sme pre tento post vybrali práve Costu, avšak ten, kto sleduje zápasy Bayernu určite prekvapený nie je. O Costovi sa hovorí ako o najlepšom tohtoročnom nákupe Bundesligy a tomuto tvrdeniu musíme dať len za pravdu. Hre Bavorov sa dokonale prispôsobil a Arjen Robben to tento rok bude mať naozaj ťažké.

Ľavé krídlo – Gareth Bale
Na ľavú stranu ofenzívy sme vybrali waleského reprezentanta a hráča Realu Madrid, ktorý je v Reale v menšom tieni Cristiana Ronalda, no stále dokáže dávať dôležité góly. Spomenúť môžeme legendárny šprint okolo Marca Bartru alebo gól vo finále Ligy majstrov z roku 2014.

Pravé krídlo – Arjen Robben
Ak je Robben zdravý, jeho kľučka do stredu ihriska a rýchla strela je naozaj postrachom každej obrany. V poslednej dobe ho však trochu pribrzdili zranenia a neteší ho ani fakt, že Costovi sa v Bayerne na jeho poste naozaj vynikajúco darí. Určite však o svoju pozíciu zabojuje a Bayern bude ešte silnejší.

Stredný útočník – Lionel Messi
Určite nikoho neprekvapuje výber Lionela Messiho na túto pozíciu. A aj keď je momentálne zranený a bude pauzovať približne dva mesiace, nikoho lepšieho by sme pre tento post vybrať nemohli.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články