Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Príbeh hráča, ktorý sa prepracoval z fabriky do reprezentácie

Len pred pár dňami sa udial prestup, ktorý so sebou prináša okrem spomienok aj novú šancu zažiariť. O koho ide ? Samozrejme o útočníka Rickieho Lamberta.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Leto, okrem prázdnin a dovoleniek bude toto ročné obdobie patriť Majstrovstvám sveta, ktoré sa už ako určite viete odohrajú v Brazílií a začínajú už čochvíľa. No klasické leto patrí aj prestupovému oknu, ktoré sa síce ešte neotvorilo no niektoré transfery sú už dokonané. "Návrat kráľa", možno aj týmto výrazom môžeme pomenovať veľmi vydarenú sezónu Liverpoolu. Po dlhšej dobe sa "The Reds" vracajú aj do Ligy majstrov a potrebujú teda zbrojiť. Niežeby Liverpool nemal kvalitný káder, no každý vie, že Liga majstrov je o inom. Prvá oficiálna posila pre červených je 32 ročný útočník Rickie Lambert, ktorý skrýva dlhý a pútavý príbeh.

Celým menom Rickie Lee Lambert sa narodil 16.2.1982 v Kirkby. Od malička si prešiel viacerými klubmi aj akadémiami no nikdy to nebolo to pravé orechové. Rickie si prežil aj roky s futbalom popri práci a nie až tak dávno sa dostal do povedomia všetkých futbalových fajnšmekrov. Skvelé výkony zo Southamptonu ho poslali až do reprezentácie anglických levov.

V 16 rokoch začal v akadémií Blackpoolu. Za tento klub si debut odohral o rok neskôr. Vystriedal rôzne ligy so zastávkami v menej známych manšaftoch ako Macclesfield, Stockport County a Rochdale.

Aj keď ste názvy týchto klubov počuli prvýkrát rovnako ako ja, nemožno podceňovať Rickieho angažmány v nich. Počas nich sa formoval a budoval si jeho sny, ktoré mali určite vyšší cieľ ako Rochadale. V sezóne 06/07 za cenu 200 000€ sa Rickie sťahoval do už viac známeho Bristolu Rovers. Počas 3 sezón sa stal základným kameňom kádru a pre Bristol urobil ozaj veľa. Útočník s chuťou "zabíjať" sa do nižšej anglickej ligy hodil perfektne. Za Bristol Rickie odohral 155 duelov a strelil 59 gólov. Bolo to diskutabilné, pretože len v 2.lige známy útočník starol, roky ubiehali no ešte v pomerne dobrom futbalovom veku prišiel ďalší prestup a bol to Southampton. Prestupová čiastka 1 milión € nebola veľa a ako už všetci vieme, "The Saints" určite neľutovali, že Rickieho kúpili. Lambert sa v klube zhostil role strelca vynikajúco a po 3 sezónach privítala Premier League aj Saints. Jeden z najdôležitejších článkov úspechu bol aj Rickie a určite sa aj on tešil, že si zahrá v najvyššej súťaži. Ešte malá zaujímavosť, v sezóne, kde si Southampton vybojoval PL sa Rickie stal najlepším hráčom klubu podľa fanúšikov.

Premier League a Lambertov debut v nej prišiel v zápase proti Manchestru City keď sa do zápasu dostal ako striedajúci hráč. Hneď v prvej sezóne dokázal Rickieho klub prekvapiť nejedného kvalitného súpera a známe sú napríklad remíza s Chelsea(2:2) či výhra nad Aston Villou(4:1). 21.marca 2013 Rickie predĺžil zmluvu so Saints do roku 2016, čo už ako viete nedodrží. Pekný triumf sa ponúkol Lambertovi v duely s Chelsea 30.marca 2013, keď skóroval pri výhre 2:1 a tento zápas bol už jeho 500.stý v kariére. Na konci danej sezóny mal z 38 zápasov 15 gólov, čo je slušné na nováčika a pracanta, keďže je známe, že Rickie si privirábal ako pracovník vo fabrike, no už počas pôsobenia v Premier League bola jeho práce len dávať góly. Počas 5.sezón v Southamptone odohral krásny počet zápasov-235, počas ktorých strelil pomerne veľa gólov s počtom 117. Na tomto čísle sa konto gólov Lamberta u "Svätých" končí.

Lambert povolaný vlasťou !

8.augusta 2013 bol prvý krát ako 31-ročný povolaný reprezentovať.Zatiaľ zo 6 duelov repre strelil 4 góly čo je skvelá bilancia. Rickie by sa mal ukázať aj na MS v Brazílií, uvidíme, či mu dá Hodgson šancu.

YNWA Rickie Lambert

Skvelá správa pre nielen fanúšikov Liverpoolu prišla pred troma dňami, Rickie prestupuje do klubu, kde začínal ! Áno, práve akadémia Liverpoolu bola prvou zastávkou vo futbalovom živote Rickieho, pôsobil tam do 17 rokov. Nikdy neskrýval lásku k tomuto klubu a vždy tajne dúfal, že to možno vyjde. Prinášam Vám len zostrih z rozhovoru: : Čo bolo najhoršie čomu si v živote čelil? Prepustenie z akadémie v 15ke?

Rickie: Pravdepodobne moje dni v Stockporte. Sformovalo ma to ako človeka - aj po fyzickej aj po psychickej stránke. Poučil som sa z toho.

Redaktor: Práca vo fabrike musí byť dosť ťažká, že?

Rickie: Bola ale počas toho ako som to robil, som myslel na to, že to nebude moja práca na celý život - že chcem robiť niečo iné. Bol to malý zárobok, ale vedel som, že keď skončí leto, tak idem trénovať do Macclesfieldu - vedel som čo bude nasledovať. Nemal som kontrakt, ale chcel som trénovať s nimi a zaslúžiť si ho. Bolo to pár týždňov a bolo to v poriadku.

Dojemné a úprimné slová sú to posledné, čo sa o Rickiem dozviete, prajeme mu veľa úspechov aj vo futbale aj v živote !

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet

Diskusia

Podobné články