Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vedeli ste, že ... ?

Niektoré zaujímavé štatistické údaje a fakty o 32 účastníkoch futbalových majstrovstiev sveta, ktoré odštartujú 12. júna v Brazílii:
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

- Argentína má najstaršie mužstvo s vekovým priemerom 28,4 roka, na opačnej stupnici s najmladším tímom je Ghana s priemerom 24,9.

- Uruguaj, Pobrežie Slonoviny, Bosna a Hercegovina a Ghana majú vo svojich výberoch najviac hráčov hrajúcich v zahraničných klubov (22 legionárov), zatiaľ čo Fabio Capello má všetkých reprezentantov z ruske ligy.

- Takmer 15% z celkového počtu 736 nominovaných hráčov má skúsenosť s anglickou Premier League.

- Debutant na šampionáte Bosna a Hercegovina má najskúsenejší káder s priemerom 60 medzištátnych zápasov na jedného hráča, zatiaľ čo Alžírsko má s priemerom 15,1 stretnutí najmenej ostrieľaný tím.

- Najmladšieho hráča MS 2014 má v kádri Kamerun, útočník Fabrice Olinga oslavil 12. mája osemnásť rokov.

- Kolumbia má medzi nominovanými hráčmi dvoch najstarších - náhradný brankár Faryd Mondragon bude mať počas finálového turnaja 43 rokov, pričom medzinárodnú premiéru absolvoval ešte v roku 1993. Obranca Mario Yepes má zasa 38 rokov.

- Nemeckého útočníka Miroslava Kloseho delí jeden gól od vyrovnania rekordu Brazílčana Ronalda, ktorý dal na majstrovstvách sveta celkovo pätnásť gólov.

- Taliansky brankár Gianluigi Buffon sa zaradil do prestížnej spoločnosti vedľa Mexičana Antonia Carbajala a Nemca Lothara Matthaeusa, všetci menovaní štartovali na piatich svetových šampionátoch.

- Angličan Fraser Forster je najvyšším hráčom na šampionáte, brankár Celticu Glasgow meria 201 cm.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články