Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Alžírsko

Dnes si predstavíme výber Alžírska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Alžírsko absolvuje svoj štvrtý šampionát, premiérovo štartovalo v roku 1982. Ani raz však nedokázalo postúpiť zo skupiny. Na poslednom turnaji v JAR skončilo v skupine posledné so ziskom jediného, ale cenného, bodu za remízu s Anglickom. Doposiaľ najväčším úspechom je víťazstvo na Africkom pohári národov v roku 1990.

Najväčšou oporou trénera Vahida Halilhodžića bude kapitán Madjid Bougherra, ktorý je ako jediný z aktuálneho výberu bez klubovej príslušnosti. Okrem neho bude alžírsky tím stáť na hráčoch ako Medhi Lacen z Getafe, El Arbi Hillel Soudani z Dinama Záhreb či Islam Slimani zo Sportingu.

Alžírsko sa do Brazílie kvalifikovalo cez Burkinu Faso, ktorú zdolalo len vďaka väčšiemu počtu gólov na súperovom trávniku. Na šampionáte ich čakajú súboje proti Belgicku, Kórei a Rusku, čo ich radí do pozície outsidera.

Najviac zápasov v histórii odohral Lakhdar Belloumi, ktorý nastúpil na 101 zápasov Zo súčastného kádru má najvyššie číslo v tomto ukazovateli Madjid Bougherra, 61. Najlepším strelcom reprezentácie je 35-gólový Abdelhafid Tasfaout.

V rebríčku FIFA je Alžírsko 25. miesto. Najlepším umiestnením je 19. miesto z roku 2012, najnižšie spadli v roku 2008 na 108. miesto.

Prvý zápas: 6. január 1963 Bulharsko - ALŽÍRSKO 1:2

Najvyššia výhra: 17. august 1973 ALŽÍRSKO - J. Jemen 15:0

Najvyššia prehra: 16. august 1967 Maďarsko - ALŽÍRSKO 9:2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články