Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arabský projekt z Veľkého jablka

Dnes Vám predstavíme klub, ktorý vďaka peniazom šejkov môže výrazne preraziť v MLS.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

V roku 2010 komisár MLS Don Garber oznámil zámer ligy, prideliť do New Yorku druhý tím. Spočiatku bol oslovený Fred Wilpon, majiteľ bejzbalového NY Mets, potom aj zástupcovia New York Cosmos, ktorý však od roku 2013 hráva v North-American Soccer League.

Garber chcel aby v tomto projekte bol zapojený ako investor aj popredný európsky veľkoklub. Pôvodne to mala byť Barcelona, ale keď v roku 2008 vtedajší viceprezident FC Barcelona Ferran Soriano odišiel pracovať ako generálny riaditeľ do Manchestru City, Garber navrhol aby sa práve „Citizens“ pokúsili o vznik nového klubu.

Manchester City bol blízko oznámeniu vzniku klubu v decembri 2012, vtedy to nevyšlo. Úrady štátu New York zaregistrovali klub 7. mája 2013 a o dva týždne neskôr, 21. mája 2013, bol New York City FC oficiálne predstavený ako dvadsiaty klub MLS. Väčšinovým majiteľom je spoločnosť City Football Group, vlastník Manchestru City. Podiel v klube má aj bejzbalový New York Yankees, ktorý klubu ponúkne aj štadión. V plánoch klubu je však výstavba vlastného domovského štadióna, ktorý by mal byť postavený do roku 2018.

New York City FC absolvuje premiéru pri štarte novej sezóny MLS na jar 2015. Tréner Jason Kreis musí do tej doby poskladať konkurencieschopný tím. Historicky prvým hráčom klubu je Španiel David Villa, ktorého predstavili 2. júna 2014. Okrem Villu sa spomínajú aj mená ako Lampard či Xavi. Či projekt NYCFC bude úspešný ukáže čas.

ANKETA: Bude New York City FC úspešný?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články