Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Nemecko

Dnes si pár vetách predstavíme horúcich ašpirantov na triumf- Die Nationalelf.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Nemecko, už 18.násobný účastník záverečného turnaja bol na MS prvý krát v roku 1934, kde získalo bronz. Prvý veľký úspech prišiel o 20 rokov neskôr, keď Švajčiarsko hostilo Majstrovstvá a Nemci vyhrali. Druhé z troch zlatých medaily získali Nemci na domácej pôde v roku 1974. Zatiaľ posledné zlato získal Nationalmanschaft v roku 1990, odvtedy boli hráči "Die Natioanlelf" odmenený "len" striebrom a bronzom. Zo 17 MS získalo Nemecko 3x zlato, 4x striebro a 4x bronz, čo je spolu 11 kovov čiže vidíme, aké bolo Nemecko úspešné a to isté sa od neho čaká na blížiacich sa MS, veď s takou generáciou hráčov by kľudne mohli vyhrať.

Reprezentáciu trénuje rázny Joachim Low, ktorý mal určite neraz bordel v hlave so zostavou alebo nomináciou. Manšaft má veľa skvelých hráčov, či už perfektných talentov alebo skúsenú "staršinu". V bránke ma jasné číslo 1 gólman Bayernu Mníchov Manuel Neuer. Obranu bude dirigovať kapitán Philipp Lahm spolu so skvelými stopérmi Mertesackerom či Hummelsom. Aj keď je Nemecko plné hviezd na každom poste, záloha je nadupaná najviac. Mená ako Reus, Draxler, Ozil, Gotze, Schweinsteiger či Kroos vzbudzujú veľký rešpekt a aj keď sa do základu nedostanú všetci, lavička bude ponúkať rovnakú kvalitu. S útočníkmi malo Nemecko menší problém, okrem stálice Thomasa Mullera Nemci nemajú hviezdneho hroťáka. Klose už má svoje roky, Gomeza nenominovali a tak dostal príležitosť Kevin Volland, ktorý hraje v Hoffenheime. Útok samozrejme tvorí aj krídelník Arsenalu Lukas Podolski.

Rekodrér v počte štartov je Lothar Matthaus so 150 zápasmi. A kto je najlepší strelec ? Predsa Gerd Muller so 68 presnými zásahmi.

Na záver malé štatistiky

Prvý duel: Bazilej, 5.apríla 1908, výhra Nemcov proti Švajčiarom 5:3.

Najväčšia výhra: Štokholm, 1.júla 1912, výhra Nemcov 16:0 proti Rusku.

Najväčšia prehra: Oxford, 16.marca 1909, prehra Nemcov 9:0 proti Anglicku.

Majstrovstvá Európy: 10 účastí s troma výhrami.

Uvidíme, ako sa Nationalmanschaft popasuje s rolou favorita.

ANKETA: Ako ďaleko sa dostane Nemecko na MS ?

  • Získa zlato

    50%

  • Získa striebo

    25%

  • Získa bronz

    0%

  • Skončí v štvrťfinále

    25%

  • Skonči v základnej skupine

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet

Diskusia

Podobné články