Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Portugalsko

Dnes si predstavíme tím okolo Cristiana Ronalda.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hoci patrí Portugalsko medzi najlepšie reprezentácie, účasť v Brazílii bule len šiestou v histórii. Premiéru absolvovalo v roku 1966 a hneď bol z toho bronz. Následne štartovali v roku 1986 a pravidelným účastníkom je len od roku 2002. Na poslednom turnaji v JAR skončili Portugalčania v osemfinále na štíte neskorších majstrov sveta zo Španielska. Okrem bronzu z MS sa v ich vitríne nachádza aj striebro z ME 2004. Na veľkú trofej stále čakajú.

Káder Paula Benta obsahuje mnoho známych mien. Všetko sa však bude točiť okolo jediného mena - Cristiano Ronaldo. Ten sa bude snažiť ako kapitán, doviesť portugalskú loď čo najďalej. Okrem Ronalda budú medzi opory patriť aj Pepe, Nani či Raul Meireles.

V kvalifikačnej skupine skončili portugalskí reprezentanti na druhom mieste, o bod za ruskou "Zbornou". V následnej baráži si poradili so Švédskom a zabezpečili si účasť na turnaji. Turnaj začnú ostro sledovaným zápasom proti Nemecku.Následne ich preveria Spojené štáty a Ghana.

Najviac zápasov v drese Portugalska odohral Luís Figo, ktorý nastúpil na 127 zápasov. O druhé miesto sa delia 110-zápasový Fernando Couto a Cristiano Ronaldo. Najlepším strelcom histórie je 49-gólový Ronaldo. Druhý v poradí stále aktívnych hráčov je Hélder Postiga s 27 presnými zásahmi.

V rebríčku FIFA je Portugalsko tretie. To je doposiaľ najlepšie umiestnenie v rankingu, v auguste 1998 spadli najnižšie, na 48. miesto.

Prvý zápas: 18. december 1921: Španielsko - PORTUGALSKO 3:1

Najvyššia výhra: 18. november 1994: PORTUGALSKO - Lichtenštajnsko 8:0

9. jún 1999: PORTUGALSKO - Lichtenštajnsko 8:0

19. november 2003: PORTUGALSKO - Kuvajt 8:0

Najvyššia prehra: 25. máj 1947 PORTUGALSKO - Anglicko 0:10

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články